Konya'da kaçakçılıkla mücadele: 19 gözaltı

Konya'da kaçakçılıkla mücadele: 19 gözaltı

Konya Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Selçuklu, Karatay, ve Ereğli ilçelerinde gerçekleştirdikleri operasyonlarda kaçak tütün mamulleri, ruhsatsız silahlar, kaçak akaryakıt ve tıbbi ürün kaçakçılığına karışan 19 şüpheliyi gözaltına aldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirdikleri operasyonlarda önemli başarılara imza atmaya devam ediyor.

k1.jpg

Selçuklu, Karatay ve Ereğli ilçelerinde kaçak sigara ve tıbbi ürün üretimi-satışı yapıldığı tespit edilen 6 işyeri ve 4 evde düzenlenen operasyonlarda, 18.000 adet kaçak tıbbi ürün, 202 kg kıyılmış tütün, 19.780 adet doldurulmuş sigara, 155.600 adet sahte bandrollü makaron, 28 kg nargile tütünü, 282 adet elektronik sigara, 7 adet akıllı saat ve 2 adet sigara sarma makinesi ele geçirildi. Operasyon sonucunda 9 kişi gözaltına alındı.

k2.jpg

Ayrıca, KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince silah kaçakçılarına yönelik yapılan çalışmalarda Ankara Caddesi üzerinde durdurulan bir araçta yapılan aramada 35 adet Otomatik Piyade Tüfeği ve 70 adet şarjör ele geçirildi. Şüphelilerin ifadesi doğrultusunda Beyşehir ilçesinde tespit edilen silah üretimhanesine düzenlenen baskında ise 12 adet Otomatik Piyade Tüfeği ve 22 adet şarjör daha ele geçirildi. Beyşehir ilçesinde durdurulan bir araçta ise 5 adet tabanca ve tabanca parçaları ele geçirilirken, toplamda 8 şüpheli gözaltına alındı.

k3.jpg

KOM Şube Müdürlüğü tarafından akaryakıt kaçakçılığına yönelik yapılan analiz ve saha çalışmalarının neticesinde bir araçta gerçekleştirilen aramada 9.155 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi ve 2 kişi gözaltına alındı.

Polis ekiplerince gerçekleştirilen başarılı operasyonlarda gözaltına alınan 19 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.