Konya'da kaçakçılara geçit yok! Çok sayıda cep telefonu ve binlerce paket kaçak sigara ele geçirildi

Konya Meram'’da bir ikamette binlerce paket kaçak sigara ele geçirildi. İnternette kaçak ürün satışlarının izini süren sanal devriye ile tespit edilen çok sayıda cep telefonuna ise kol saatinden ulaşıldı. İki olayla ilgili 3 şahıs gözaltına alındı

Konya Emniyeti haksız kazanç ve haksız rekabetin önlenmesi adına kaçakçılıkla verdiği mücadeleyi her an sürdürmeye devam ediyor. Yapılan operasyonlarla milyonlarca liralık verginin kaybolması engelleniyor. KOM ekipleri Konya’da bu kapsamda yürüttüğü çalışmalarda önce Meram ilçesinde bir ikamette bulunan binlerce paket kaçak sigarayı ele geçirdi, sonra sanal devriye ile tespit ettiği onlarca cep telefonunu ele geçirdi.

BASKIN YAPILAN EVDE YÜZ BİNLERCE LİRA DEĞERİNDE KAÇAK SİGARA

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri Meram ilçesi Büyükaymanas Mahallesi’nde bulunan bir ikamette binlerce paket gümrük kaçağı sigaranın zulalandığı bilgisine ulaştı.

Kısa sürede adrese ulaşan ekipler ikametin bodrum katında yaptığı aramada 23 bin 720 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Piyasaya sürülmek üzere zulalanmış gümrük kaçağı sigara paketlerine el koyan polis ekipleri konuyla ilgili 1 kişiyi gözaltına aldı.

konya-kacak-telef.jpg

KAÇAK CEP TELEFONU SATICILARI POLİSİN SANAL DEVRİYESİNE TAKILDI

KOM ekipleri internette kaçak ürün satışlarının izini sürmek için yaptığı sanal devriye esnasında bir sosyal medya hesabı üzerinden gümrük kaçağı cep telefonu satışı yapıldığını tespit etti. O.A. isimi şüphelinin hesabından yapılan paylaşımda cep telefonlarının tanıtımı için çekilen fotoğrafta telefonu tutan ve yüzü görünmeyen başka bir şahsın da kimliğinin belirlenmesi için ekipler sanal devriyeyi sürdürdü.

konya-kacakci.jpg

KOL SAATİNDEN YAKALANDI

Ekipler sosyal medya kullanıcısı O.A.’nın takipçi listesinde yer alan ve telefonu tutan kişinin Ç.T. olduğunu tespit etti. Ekipler Ç.T.’yi fotoğraftaki cep telefonunu tutarken takmış olduğu kol saatinden yakaladı. Şüpheliyi aynı kol saatiyle sosyal medya hesabında paylaştığı başka bir fotoğrafı ele verdi. Şüphesinde haklı çıkan polis O.A. ve suç ortağı Ç.T. isimli 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

BASKIN ESNASINDA GELEN KARGODAN DA TELEFON ÇIKTI

Şahısların üzerinde arama yapan ekipler 6 adet kaçak cep telefonuna el koydu. O esnada şahısların bulunduğu adrese gelen kargo paketinden de şüphelenen ekipler paketi de aradı. Kargo paketi içerisinde de gümrük kaçağı cep telefonları yakaladı. Şüphelilerden ve kargo paketinden toplam 18 adet gümrük kaçağı cep telefonu ve 30 adet gümrük kaçağı cep telefonu aksesuarı ele geçirildi.

Her iki olayda gözaltına alınan 3 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.

konya-kacak.jpg

konya-kacak-sigara.jpg

konya-kacak-telef.jpg

konya-kacak-telefon.jpgkonya-kacak-telefoncu.jpg

konya-kacak-telefonlar.jpg

konya-kacaktelefon.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum