Konya'da inanılmaz 'hareketler'

Konya'da inanılmaz 'hareketler'

Konya Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası’nın son gününde Sürdürülebilir Ulaşım Farkındalık Korteji ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek spora ve sağlıklı yaşama dikkat çekti.

Avrupa'nın 2 bini aşkın şehriyle birlikte Konya'da da kutlanan Avrupa Hareketlik Haftası, “Arabasız Gün Etkinliği” kapsamında Sürdürülebilir Ulaşım Farkındalık Korteji ve Kılıçarslan Şehir Meydanı’ndaki etkinliklerle sona erdi.

“BİSİKLET ŞEHRİ KONYA” FOTOĞRAF YARIŞMASINI KAZANANLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Mevlana Müzesi’ne kadar devam eden kortejin ardından Başkan Altay ve katılımcılar, tramvayla Mevlana Durağından Kılıçarslan Şehir Meydanı’na geçerek buradaki etkinliklere katıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Bisiklet Şehri Konya” fotoğraf yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödüllerini takdim eden protokol mensupları, 62 fotoğraftan oluşan sergiyi de gezdi.

“GELİŞMİŞ TOPLUMLARDA TRAFİĞİ ÇÖZMENİN TEMEL YOLU BİSİKLET”

Burada konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Anadolu’nun kadim şehri olan Konya’nın güzelliklerini son dönemde “Bisiklet Şehri Konya” diyerek taçlandırmaya çalıştıklarını ifade etti. Konya’nın geçmişten itibaren insanların bisiklet kullandığı, her evde bisikletin olduğu bir şehir olduğunu aktaran Başkan Altay, “Bugün gelişmiş toplumlarda da şehir trafiğini çözmenin, sağlıklı yaşamanın temel yolu bisiklet kullanmaktan geçiyor. Avrupa’da birçok şehir artık bireysel ulaşımda bisiklet kullanmaya başladı. Biz de Konya olarak, Türkiye’de buna öncü olmak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz” dedi.

HEDEF 2024 YILINA KADAR 80 KİLOMETRE DAHA BİSİKLET YOLU YAPMAK

550 kilometrelik bisiklet yoluyla Konya’nın şu anda Türkiye’de açık ara en çok bisiklet yoluna sahip şehir olduğunu anımsatan Başkan Altay, “İnşallah 2024 yılına kadar 80 kilometre daha yeni bisiklet yolu açarak, özellikle merkezden perifere doğru bisikletle güvenli bir ulaşımı sağlamak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Her manada bisikletin önemini anlatıyoruz. Bugün de Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında birçok organizasyon gerçekleşti. İnşallah sizler bisiklet kullanarak hem daha sağlıklı yaşayacak hem de ‘Bisiklet Şehri Konya’ sloganının büyümesine yardım edeceksiniz. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm Konyalılara teşekkür ediyorum. Ben de amatör bir bisiklet kullanıcısıyım. İnşallah bisiklet yollarını daha güvenli hale getirerek, bisiklet sürücülerine daha saygılı olarak şehrimizde bisiklet kullanımını hep birlikte artıracağız” diye konuştu.

aw424386-01.jpgaw424386-02.jpgaw424386-04.jpg

KONYALILAR DOLU DOLU PROGRAMLARLA HAREKETLİ BİR GÜN GEÇİRDİ

Toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olduğu son gün etkinliklerinde Kılıçarslan Şehir Meydanı’ndaki; bisiklet akrobasi gösterileri, dengede simülatörü, tırmanma duvarı, gladyatör, dengede kal, canlı langırt, şut becerisi, şişme ayak bilardosu, döne döne basket, döner merdane, haylaz karakaçan ve şişme dart gibi birbirinden eğlenceli oyun alanlarıyla Konyalılar hareketli ve keyifli bir gün geçirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.