Konya'da ilk kez denenecek

Konya'da ilk kez denenecek

Konya Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde tarımsal üretimi artırmak ve bitkisel çeşitliliği desteklemek için fide ve fidan desteğini sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların refah seviyelerini yükseltmek amacıyla tarımsal üretimi desteklemeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kent genelinde çeşitli tarımsal ürünlerin üretimini teşvik etmek için çiftçilere yönelik desteklerin çeşitlendirildiğini belirtti.

z1.jpg

Başkan Altay, özellikle mikro klimaya sahip olan ve pilot bölge olarak belirlenen Hadim, Taşkent ve Güneysınır ilçelerindeki Yerköprü Şelalesi havzasında tarımsal denemelerin yapıldığını ifade etti. Daha önce zeytin ve kestane fidanları dağıtılan bu bölgeler için şimdi de Antep fıstığı fidanı desteği sağlandığını dile getirdi. Hadim ve Taşkent ilçelerinde çiftçilere Antep fıstığı fidanlarının dağıtımının gerçekleştirildiğini açıklayan Başkan Altay, bu adımın kırsal kalkınmaya önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı.

z2.jpg

Programa katılan AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, çiftçilere verilen desteklerin üretimi artırmaya yönelik olduğunu belirtti. Akyürek, Büyükşehir Belediyesi tarafından zeytin, kestane, kiraz ağacı ve çilek gibi çeşitli fidanların dağıtıldığını hatırlatarak, Başkan Altay'a teşekkür etti.

z3.jpg

Önceki dönem AK Parti Milletvekili Mustafa Kabakcı ise üretimin bir ülkenin temel direği olduğunu vurgulayarak, Büyükşehir Belediyesi'nin üretimi artırmaya yönelik gayretlerini desteklediğini ifade etti.

Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu da tarımsal hizmet desteklerinin devam etmesi temennisinde bulunarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Altay'a teşekkür etti. Hadimioğlu, tarımsal desteklerin ilçede sürekli olacağını belirterek, üreticilere verilen desteklerin önemine dikkat çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.