Konya'da ilaçlama sezonu başladı

Konya'da ilaçlama sezonu başladı

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı ilaçlama sezonunu açtı.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı yazılı açıklamada,...

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı ilaçlama sezonunu açtı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı yazılı açıklamada, haşerelerin yok edilmesi ve çevre sağlığının korunması amacıyla 31 ilçede ilaçlama çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Bu yıl ilaçlama faaliyetlerinin 31 ilçe ve 857 mahallede devam edeceğini aktaran Akyürek, "Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ilaçlama seferberliği başlattı. İlçelerde mahalle muhtarlarıyla koordineli bir şekilde hizmet veriliyor. İlaçlama hizmetleri 7 günlük periyotlarla devam edecek. Çalışmalara, 26 araç ve 40 personelle devam ediliyor." diye konuştu.

Akyürek, biyolojik ve çevre dostu ilaçların kullanımına özen gösterdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti.

"Konya Büyükşehir Belediyesi, 24 ULV makinesi, 17 holder, 25 diğer ekipmanla çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl 31 ilçedeki 857 mahalle, ortalama 20 defa ilaçlandı. Yaklaşık 8 bin haşere üreme alanı tespit edildi ve haritalandırılması yapıldı. Bundan sonraki çalışmaların bu haritalandırmaya göre daha verimli yapılması planlanıyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :