Konya'da iki önemli tesis daha İslami Dayanışma Oyunları’na hazır!

Konya'da iki önemli tesis daha İslami Dayanışma Oyunları’na hazır!

Konya’da 9-18 Ağustos’ta düzenlenecek 5. İslami Dayanışma Oyunları hazırlıkları sürerken iki önemli tesiste daha sona gelindi. Olimpik yüzme havuzu ve atletizm pistini inceleyen Başkan Altay, "Konya, bu vesileyle birçok önemli tesis kazanmış oldu" dedi

Konya'da 9-18 Ağustos’ta gerçekleştirilecek 5. İslami Dayanışma Oyunları için hazırlıklar sürüyor. Türkiye’nin ilk olimpik veledromunun ardından atletizm pisti ve olimpik yüzme havuzunda da sona gelindi.

Olimpik yüzme havuzu ve atletizm pistini inceleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, oyunlar vesilesiyle Konya’nın birçok önemli tesis kazandığını belirterek, “Tesislerimiz İslami Dayanışma Oyunları’na hazır. Bu tesisler yarışmalarda sporcularımıza hizmet edecek ama sonrasında hem şehrimizdeki sporcularımız hem de halkımız için önemli imkanlar sunmuş olacak. Hayırlı olsun” dedi.

56 İSLAM ÜLKESİNDEN 3 BİNİ AŞKIN SPORCU GELECEK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 5. İslami Dayanışma Oyunları için şehre kazandırılan olimpik yüzme havuzu ve atletizm pistini inceledi. Konya’da bugüne kadar yapılan en önemli organizasyon için hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Başkan Altay, 56 İslam ülkesinden 3 binden fazla sporcuyu misafir edecekleri 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın startının 9 Ağustos’ta verileceğini hatırlattı.

TESİSLER BİR AY İÇİNDE KULLANILMAYA BAŞLANACAK

Oyunlara kısa bir süre kala Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından inşa edilen olimpik yüzme havuzunda son aşamaya gelindiğini kaydeden Başkan Altay, “İnşallah bir ay içinde kullanılmaya başlanacak. Tesislerimiz İslami Dayanışma Oyunları’na artık hazır. Yapımı son aşamada olan Türkiye’nin ilk olimpik veledromu, atletizm pistimiz ve olimpik yüzme havuzumuz Konya’mızda yarışmaya gelecek sporcular için en iyi hizmeti sunacak.” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

İslami Dayanışma Oyunları’nın Konya’ya kazandırılmasını sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve tesislerin yapımında emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür eden Başkan Altay, “Konya, bu vesileyle birçok önemli tesis kazanmış oldu. Bu tesisler yarışmalarda sporcularımıza hizmet edecek ama sonrasında hem şehrimizdeki sporcularımız hem de gençlerimiz için önemli imkanlar sunmuş olacak. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.