Konya’da herkes şikâyetçi ama riskli olarak görülmüyor! Nasıl oldu bu iş?

Konya’da herkes şikâyetçi ama riskli olarak görülmüyor! Nasıl oldu bu iş?

Konya’da özellikle sosyal medyada çok konuşulan konular arasında yerini alan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’yle ilgili Hayat Eve Sığar uygulamasında çok çarpıcı bir detay gözlerden kaçmadı.

Türkiye’de 100 günden fazla bir zamandır sürdürülen koronavirüs mücadelesinde vaka sayıları son gün itibariyle azalmaya başladı.

Geçen haftalarda vaka sayısı iyileşen hasta sayısının önüne geçerek sokağa çıkma kısıtlamasını tekrar gündeme getirmişti.

Son durum itibariyle Türkiye’de 3 milyon 433 bin 963 kişiye test yapıldı. Bu testlerden 201 bin 98 koronavirüs vakası ortaya çıktı. Türkiye’de toplam vefat sayısı ise 5 bin 150. Hastalığa yakalanan kişilerin 175 bin 422’si hastalıktan kurtuldu. Halen bin 35 kişi yoğun bakım servislerinde tedavi altında ve 362 hasta da solunum cihazına bağlı olarak savaş veriyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de vakaların yüzde 51’inin İstanbul’da olduğuna işaret ederek vaka sayılarının en çok arttığı 5 il arasında Konya’yı da söyledi.

Koronavirüs risk haritasında Konya için çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Konya’nın birçok bölgesinde kırmızı renkli bölgelerin olması dikkatlerden kaçmadı.

Ayrıca yine Konya’da Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın yaptığı açıklamayla netliğe kavuşan sanayi bölgelerindeki vaka artışları da kesin bir dille yalanlanmıştı.

Çıkan söylentilere göre Konya’nın organize sanayi bölgelerinde birçok fabrikada çoklu vakalar ortaya çıktı. Konya’da vaka sayısının arttığı doğrulandı ancak bu söylentinin gerçek olmadığı diğer yetkili makamlar tarafından da onaylandı. Bu açıklamalara Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü de dâhil olarak organize sanayilerinde önlemlerin tam olarak alındığını söylemişti.

Konya’da vatandaşlar arasında en çok şikâyet konusu ise Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nde kurallara uyulmaması oldu. Vatandaşlar iki motorlu sanayi sitesinde esnafların ve müşterilerin maske takmadığı ve sosyal mesafeyi ihlal ettiği yönünde şikâyetleri vardı.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan koronavirüs risk haritasında Konya’nın birçok bölümünde mavi, kırmızı işaretlenen bölgelere adeta nispet yapan bu iki bölge ayrıca organize sanayi bölgelerinde mavi renk bile olmaması dikkatlerden kaçmadı. 

MEMLEKET | ÖZEL HABER

konya-risk-karatay-sanayi-harita.jpg

Etiketler :