Konya'da hazırlık başladı! 11 Kasım'da toprakla buluşacak

Konya'da hazırlık başladı! 11 Kasım'da toprakla buluşacak

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nde 81 ilde 5 milyon 2023 fidan dikileceğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Behiçbey Orman Fidanlık Müdürlüğü'nde düzenlenen "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Etkinlikleri Tanıtım Toplantısı"nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yumaklı, 11 Kasım'da 81 ilde Cumhuriyet ormanları kurulacağını belirterek, "Cumhuriyetimizin 100. yılında 'Geleceğe Nefes Cumhuriyet'e Nefes' mottosuyla yola çıkıyoruz. 11 Kasım'da binlerce vatandaşımızla ülkemizin dört bir yanında oluşturacağımız 2023 fidan dikim yerinde 5 milyon 2023 fidanı toprakla buluşturmuş olacağız." dedi.

Bakan Yumaklı, etkinlik kapsamında Konya'da da fidan dikimi yapılacağı haberini de bildirdi.

Yumaklı, orman yangınlarıyla sıkça gündeme gelen "ağaçlandırma metodolojisi" konusunda aralık ayının ilk haftasında uzmanlardan oluşan bir çalıştay gerçekleştireceklerini de belirtti.

Yumaklı, "Her ağaç her yerde yetişmez konusunun bilimsel zemine oturtulmasını ve artık bu tartışmanın uzmanı olmayan kişilerin konuşma metinlerinden çıkarmak istiyorum. Ağaçlandırma metodolojisi, hangi bölgede hangi ağaç ya da iklim koşullarına göre ne tür ağaçlandırma yapılması gerektiğine ilişkin konular bu çalıştayla netleşmiş olacak." diye konuştu.

Yumaklı'nın konuşmasının ardından basın mensuplarıyla fidan üretim alanını gezdi, fidanlara ilişkin bilgi verdi. Bakan Yumaklı, basın mensuplarına fidan hediye etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.