Konya'da Haziran yağışı çiftçinin yüzünü güldürdü! Derebucak'a metrekareye 22,7 kilogram yağmur düştü

Konya'da Haziran yağışı çiftçinin yüzünü güldürdü! Derebucak'a metrekareye 22,7 kilogram yağmur düştü

Konya'da geç gelen yağışlar nedeniyle çiftçiler yağmur duasına çıkmıştı. Haziran yağışları üreticiyi sevindirdi. Son 6 günde Beyşehir'e metrekareye toplam 10,8 kilogram, Derebucak'a 22,7 kilogram, Hüyük'e ise 4,2 kilogram yağış düşerken yüzler de güldü

Konya'da Haziran ayının ilk haftasında etkili olan yağışlar, yağmur beklentisi içerisinde olan çiftçileri sevindirdi.

YAĞMUR DUASINA ÇIKMIŞLARDI

Yağışlar yönünden bol ve bereketli geçen bir kış dönemini geride bırakan Konya'nın hububat, şeker pancarı ve sebze ekilişinde önemli ilçelerinden olan Beyşehir'de ilkbahar mevsiminde yağışların geç gelmesi üzerine bazı yerleşim merkezlerinde çiftçiler yağmur duasına çıkmıştı.

TARLALAR SULAR ALTINDA KALDI

Haziran ayının ilk haftasında gelen yağışlar çiftçileri memnun ederken, bazı yerleşim merkezlerinde ise dolunun ardından etkili olan sağanak ve kuvvetli yağış ekili alanları sular altında bıraktı.

BEYŞEHİR, DEREBUCAK VE HÜYÜK'TE TOPRAK SUYA DOYDU

Meteoroloji verilerine göre, Beyşehir'de dün metrekareye düşen yağış miktarı 9,4 kilogram oldu. Haziran ayında Beyşehir'e düşen yağış miktarı toplamda 10,8 kilograma ulaştı.

Yağışlar Derebucak ve Hüyük ilçelerinde de çiftçilerin yüzünü güldürdü. Derebucak'ta dün metrekareye 1,2 kilogram yağış düşerken, Haziran ayının ilk 6 günlük döneminde metrekareye düşen yağış miktarı 22,7 kilograma ulaştı.

Çiftçileri yağış beklentisinde olan Hüyük ilçesinde ise dün metrekareye düşen yağış miktarı 1,2 kilogram oldu. Son 6 günde ilçe genelinde metrekareye düşen yağmur miktarı ise toplamda 4,2 kilogram olarak ölçüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.