Konya'da hava kalitesi Türkiye'nin en kötü seviyesinde

Konya'da hava kalitesi Türkiye'nin en kötü seviyesinde

Konya'da hava kalitesi Türkiye'nin en kötü seviyesine çıktı. İstanbul, Ankara ve İzmir'de bile hava kalitesi orta seviyede. Yağışsız ve rüzgarsız geçen kış günleri nedeniyle hava kalitesi oldukça düşük seviyelere geliyor.

Konya'da hava kalitesi, Türkiye'nin en kötü seviyesini gördü. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan verilere göre Konya, an itibariyle Türkiye'nin en kötü seviyesine çıktı. Haritada Konya'dan daha kötü bir yer bulunmuyor.

Nüfus yoğunluğunun en çok olduğu şehir olan İstanbul, Ankara ve İzmir'de bile hava kalitesi orta seviyede.

hava2.jpg

7 hava ölçüm istasyonunun bulunduğu Konya'da 4 istasyonda hava kalitesinin iyi seviyede olduğu görüldü.

Bosna istasyonunda hava orta seviyede. Birbirine yakın iki merkezden Konya-Trafik istasyonunda hava kalitesi sağlıksız, Selçuklu YHT Gar isimli istasyon verileri ise kötü seviyede.

hava3.jpg

Çukurda kaldığı bilinen Konya'da doğalgaz dönüşümü büyük oranda tamamlandı ve sanayi tesisleri dahil olmak üzere pek çok ilçede doğalgaz kullanılıyor. Konya'nın merkez ilçeleri Selçuklu, Meram ve Karatay, nüfus yoğunluğunun en çok olduğu bölümler.

hava1.jpg

Yağışsız ve rüzgarsız geçen kış günleri nedeniyle hava kalitesi de oldukça düşük seviyelere geliyor. Bu durum da havanın taşınmaması ve tazelenmemesiyle sonuçlanıyor.

hava4.jpg

Önümüzdeki sene taşınması gündeme gelecek olan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin Yeni Sanayi sitesine taşınmasıyla özellikle şehir merkezinde hava kirliliğinin büyük oranda ortadan kalkması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler