Konya'da hava bozuyor! Baharın ilk yağmuru geliyor! Malum bölge için de kar tahmini

Konya'da hava bozuyor! Baharın ilk yağmuru geliyor! Malum bölge için de kar tahmini

Sabaha bulutlu bir günle başlayan Konya için Meteoroloji İşleri Müdürlüğü'nün tahminleri yayınlandı. Buna göre Konya'da öğle saatlerinden sonra yağmur bekleniyor. Alacabel'de ikindi saatlerinde kar bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Muğla, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Mersin'in iç ve yüksek kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu bölgelerde 3 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA DURUMUYLA GÜNÜN EN YÜKSEK SICAKLIKLARI İSE ŞÖYLE:

KONYA: Bulutlu, bazı bölgelerde sis olayları görülecek. Hava sıcaklığı 14 derece. Öğle saatlerinden sonra il genelinde yağış bekleniyor.

Ayrıca Konya'yı Antalya'ya bağlayan Alacabel mevkiinde ikindi saatlerine doğru kar yağışı tahmini bulunuyor.

ANKARA: Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 15

İSTANBUL: Parçalı, yer yer çok bulutlu 14

İZMİR: Parçalı, yer yer çok bulutlu 20

ADANA: Parçalı, yer yer çok bulutlu 23

ANTALYA: Parçalı, yer yer çok bulutlu, iç kesimleri sağanak yağışlı 18

SAMSUN: Parçalı bulutlu 19

TRABZON: Parçalı ve az bulutlu 14

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu 7

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu 7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.