Konya'da halk soluğu sokakta aldı

Konya'da halk soluğu sokakta aldı

Uygulanan yeni tip koronavirüs tedbirleri sonrası normalleşme sürecinin başlamasıyla uzun bir aradan sonra Konyalılar, ilk kez hafta sonu sokağa çıktı. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının olmamasından dolayı vatandaşlar, güneşli havanın tadını çıkardı

Uygulanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri sonrası normalleşme sürecinin başlamasıyla uzun bir aradan sonra Konyalılar, ilk kez hafta sonu sokağa çıktı.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının olmamasından dolayı vatandaşlar, güneşli havanın tadını çıkardı.

Kentin en işlek cadde ve meydanlarından Alaaddin Bulvarı, Zafer ve Kule Caddesi'nde hareketlilik dikkati çekti. Maske takan ve sosyal mesafe kurallarına uyduğu görülen kent sakinleri, mağazalarda alışveriş yaptı, kafe ve restoranlarda vakit geçirdi.

Tarihi kilise, cami, köprüleri ve kendine has mimari usuldeki evleriyle çok sayıda turistin uğrak yeri Selçuklu ilçesindeki Sille Mahallesi'nde, normalleşme sürecinin ardından esnaf, hafta sonu dükkanlarını açtı. Sille'de kafelerde vakit geçiren halkın sosyal mesafe kuralına dikkat ettiği görüldü. Konyalıların bazıları yürüyüş, bazıları da alışveriş yaptı.

Tarihi mahalledeki kafe işletmecileri, uzun bir aradan sonra hafta sonunda işletmelerinin açılmasından dolayı çok mutlular.

Sille'de hafta sonu yoğunluğunun yaşandığını belirten işletmeciler, pandemi sürecinde uzun süre kapalı kaldıktan sonra Sille'ye, çok sayıda turistik ziyaretin yapıldığını söylediler.

Şehir merkezinde de uzun zamandır görülmeyen bir hareketlilik var.

Konya'da halk soluğu sokakta aldı

Konya'da halk soluğu sokakta aldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :