Konya'da Hakikat Seferberliği
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğü, kamu personeline yönelik "Dezenformasyonla Mücadele Eğitici Eğitimi" programını başlattı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğü ile çeşitli kamu kurumları arasında imzalanan "Dezenformasyonla Mücadele Kurumlararası İş Birliği Protokolü" kapsamında ilk somut adım atıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Taş Bina Kültür Sanat merkezinde düzenlenen seminerde, kamu personelinin dezenformasyona karşı direnç kazanması hedeflendi. Program, dijital çağın en büyük tehditlerinden biri olan yalan haberle mücadelede "eğiticilerin eğitimi" modelini esas alıyor.
Tuncay Karabulut: "Gençlerimizi Bilgi Bataklığından Korumalıyız"
Seminerin açılış konuşmasını yapan CİB Konya Bölge Müdürü Tuncay Karabulut, doğru bilgiye ulaşmanın hayati bir zorunluluk olduğunu vurguladı. Karabulut, "Doğru bilgiye ulaşmanın yollarını aramazsak gençlerimizi bu alanın bataklıklarına, yanlış bilgilere teslim ederiz. Bu mücadele sadece ulusal değil, uluslararası düzeyde stratejik bir öneme sahip" dedi. Karabulut ayrıca, eğitim alan personelin kendi kurumlarında bu bilgileri yayarak toplumun her kesiminde farkındalık oluşturacağını belirtti.
Dijital Psikolojiden Yasal Mevzuata Kritik Başlıklar
Eğitim programı, modern medyanın karmaşık yapısını çözümleyen geniş bir müfredat sundu. Katılımcılara şu ana başlıklar altında detaylı bilgilendirmeler yapıldı:
Dezenformasyon Türleri ve temel kavramlar,
Yeni medya fenomenleri ve algoritmaların dezenformasyondaki rolü,
Yanlış bilginin yayılım psikolojisi ve bireysel savunma yöntemleri,
Dezenformasyonla mücadeledeki güncel yasal düzenlemeler.


Kaynak: