Konya'da hafta sonu kısıtlaması olaysız başladı!

Konya'da hafta sonu kısıtlaması olaysız başladı!

Hafta sonu geçerli olacak kısıtlama öncesinde yoğunluğun yaşandığı Konya sokakları, saat 21.00’de başlayan kısıtlamayla birlikte sessizliğe büründü. Kuvvetli rüzgarın etkili olduğu kentte vatandaşlar kısıtlama öncesi yine marketlere akın etti

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle Kovid-19 tedbirleri kapsamında ülke genelinde hafta sonu kesintisiz uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması Konya'da olaysız başladı. Hafta sonu kısıtlaması öncesi yoğunluğun yaşandığı Konya'da vatandaşlar yine marketlere akın etti. 

İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliklerine 'Tam Kapanma' sonrasında Kovid-19 ile mücadelede kural ve önlemleri içeren 'Kademeli Normalleşme Tedbirleri' konulu bir genelge göndermişti.

Genelge kapsamında, Türkiye genelinde saat 21.00 itibarıyla başlayan, cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayacak sokağa çıkma kısıtlaması, 24 Mayıs pazartesi saat 05.00'te sona erecek.

Hafta sonu kısıtlamasında marketler açık olacak mı?

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi'nde marketlerin çalışma saatleri ile ilgili şu detay yer aldı: Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Cumartesi-Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.