Konya'da hafta sonu hava nasıl? Yağmur devam edecek mi? İşte 17 - 21 Haziran hava durumu

Konya'da hafta sonu hava nasıl? Yağmur devam edecek mi? İşte 17 - 21 Haziran hava durumu

Konya'da Meteorolojinin son tahminlerine göre bugün öğlene kadar hava açık, sonrasında kuzey ve batı ilçelerde aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor. Peki yağışlar devam edecek mi? İşte 17-21 Haziran hava durumu

Konya'da Meteorolojinin son tahminlerine göre 17 Haziran 2023 Cumartesi (bugün) hava parçalı ve çok bulutlu, öğle saatleri itibari ile aralıklı ve yerel olmak üzere kuzey ve batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Konya kent merkezinde yağış beklenmezken, sıcaklıkta ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette ve yağış anında yer yer kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, Konya'nın kuzey ve batı ilçeleri ile Aksaray ve Niğde çevrelerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KONYA 17 HAZİRAN CUMARTESİ SAATLİK HAVA DURUMU

Konya'da bugün parçalı ve çok bulutlu, öğle saatleri itibariyle kuzey ve batı ilçelerde aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Beklenen hava sıcaklığı en düşük 16 en yüksek 28 derece olacak.

konyasaatlikhava.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre Konya'da havanın 17 Haziran Cumartesi (bugün) hava öğle saatleri itibariyle kapalı, kuzey ve batı ilçeler aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16 ila 29 derece, 17 Haziran Pazar günü hava kapalı 14 ila 26 derece, 19 Haziran Pazartesi günü gök gürültülü sağanak yağışlı 15 ila 22 derece, 20 Haziran Salı günü gök gürültülü sağanak yağışlı 16 ila 24 derece, 21 Haziran Çarşamba günü ise parçalı bulutlu 16 ila 26 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

konya5gunlukhava.jpg

KONYA, AKSARAY, KARAMAN, NİĞDE 17 HAZİRAN METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

17 Haziran Cumartesi

18 Haziran Pazar

19 Haziran Pazartesi

20 Haziran Salı

21 Haziran Çarşamba

Memleket Konya haber
Görsel kaynaklar: meteoroji, meteoblue

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.