Konya'da göz gözü görmüyor! Sis ve soğuk hava sürecek mi? 15 - 19 Şubat hava durumu

Konya'da göz gözü görmüyor! Sis ve soğuk hava sürecek mi? 15 - 19 Şubat hava durumu

Meteoroloji Konya için son hava durumu tahminlerini paylaştı. Konya'da 15 Şubat Çarşamba (bugün) hava sisli, yer yer buzlanma ve don bekleniyor. Konya'nın kuzey ve doğu kesimleri ile Aksaray ve Niğde çevrelerinin aralıklı hafif kar yağışı beklentisi var

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminlerine göre Konya'da 15 Şubat Çarşamba (bugün) hava parçalı ve çok bulutlu 2 ila -16 derece. Konya'nın kuzey ve doğu kesimleri ile Aksaray ve Niğde çevrelerinin aralıklı hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Beklenen sis ve buzlanma nedeniyle sürücülerin dikkatli olması önem arz ediyor.

HAFTA SONU SICAKLIK ARTIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 15 - 21 Şubat 2023 haftalık hava tahminine göre, ülke genelinde mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının Cuma gününden itibaren kuzey, iç ve batı kesimlerde artarak mevsim normalleri civarına yükseleceği tahmin ediliyor.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KONYA 15 ŞUBAT ÇARŞAMBA SAATLİK HAVA DURUMU:

Konya'da bugün hava çok bulutlu, yer yer sis ve puslu. Gece saatlerinde termometreler eksi -16 dereceleri gösterecek. Sis ve pus nedeniyle yollarda oluşabilecek görüş kaybı ve buzlanmaya karşı dikkat etmek hayati önemde. Konya'da gün içinde en yüksek sıcaklığın 0 derece olacağı tahmin ediliyor.

konyasaatlikhava.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre hava sıcaklığının 15 Şubat Çarşamba günü hava sisli 2 ila -11 derece, 16 Şubat Perşembe sisli 1 ila - 10 derece, 17 Şubat Cuma günü sisli 4 ila -7 derece, 18 Şubat Cumartesi puslu 7 ila -5 derece, 19 Şubat Pazar günü ise güneşli -4 ila + 11 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

konya5-gunluk-hava-durumu.jpg

TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN HARİTASI:

15 Şubat Çarşamba

16 Şubat Perşembe

17 Şubat Cuma

18 Şubat Cumartesi

19 Şubat Pazar

KONYA, AKSARAY, NİĞDE, KARAMAN 15 ŞUBAT METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

HAFTALIK HAVA TAHMİNİ (15 - 21 ŞUBAT 2023)

7 Günlük Tahmin

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.