Konya'da garanti seçim mi, istifa mevsimi mi?

Konya'da garanti seçim mi, istifa mevsimi mi?

YSK tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için aday adayı olmak isteyen kişilerin görevlerinden ayrılma veya istifa tarihleri belirlendi. Konya’da istifalar gelir mi, durum ne olur?

Kararda, kamu görevlileri, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri, subaylar, astsubaylar, ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, kamu bankaları, üst birliklerin ve bu kuruluşların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların seçim başlangıç tarihinden 1 ay önce görevlerinden ayrılma veya istifa etmeleri gerektiği vurgulandı.

1 Aralık 2023'e kadar süre verildi

Ayrıca, hakimler, savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeleri ve kamu kurumlarının memur statüsündeki görevlilerinin 1 Aralık 2023'e kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiği belirtildi.

YSK kararının ardından, Mahalli İdareler Seçimi'ne katılmayı düşünen aday adaylarının, belirlenen tarihler içerisinde gerekli ayrılma işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Konya’da durum ne olur?

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, geçtiğimiz günlerde kendisine yöneltilen “Yerel seçimlerde Büyükşehir ve merkez belediye başkanlarıyla yola devam edilecek mi?” sorusuna şöyle cevap vermişti:

“Konya Büyükşehir Belediyesini ve Konya’nın 31 ilçesini Cumhur İttifakı kazanacak. Bazı ilçelerde değişim olabilir. Önümüzdeki yerel seçimlerde farklı bir yaklaşım kullanacağız. Yola devam etmek istenen isimler erken açıklanacak ve gereksiz yıpranmalara müsaade edilmeyecek. Değişim istenen ilçelerde ise aday adaylık süreci yaşanacak. Başarılı belediye başkanları rekabete sokulup yıpratılmayacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.