Konya'da fırtına öncesi sessizlik! Valilik paylaşım yapıp uyardı

Konya'da fırtına öncesi sessizlik! Valilik paylaşım yapıp uyardı

Türkiye, 7 Ocak 2024 Pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisi altına girecek. Konya'da da yağışlarla beraber sıcaklık mevsim normallerinin altına düşecek

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, 9 Ocak 2024 Salı günü itibariyle Konya, Karaman, Aksaray, Niğde bölgesinde mevsim normallerinin altına düşen sıcaklıklarla birlikte yağışlar görülecek. Bu yağışların yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması öngörülüyor.

Pazar ve Pazartesi günleri güneybatı (Lodos) yönünden kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek olan rüzgarın hızının saatte 60-80 km'ye ulaşması bekleniyor. Bu durum, ulaşımda aksamalara, don olaylarına, çatı uçmalarına, ağaç veya direklerin devrilmesine ve baca gazı zehirlenmelerine neden olabilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, soğuk ve yağışlı havanın potansiyel olumsuz etkilerine karşı erken uyarılarda bulunarak, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle vurguluyor. Bu nedenle, halkın meteorolojik uyarılara dikkatle kulak vermesi ve gerekli önlemleri alması gerekmektedir.

Başlama saati: 7 Ocak 09:00
Bitiş saati: 11 Ocak 18:00

Konya Valiliği'nin sosyal medya hesabından da bilgilendirme paylaşımı yapıldı:

vali.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.