Konya'da Filistin Forumu: Gazze'de Spor Tesisleri Yıkıldı

Konya'da Filistin Forumu: Gazze'de Spor Tesisleri Yıkıldı

Filistin Gençlik Forumu Konya’da düzenlendi. Bakan Bak, Gazze’de spor altyapısının yüzde 90’ının yıkıldığını açıkladı.

Konya, 2026 İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti etkinlikleri kapsamında anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Filistin Gençlik Forumu", ulusal ve uluslararası çok sayıda temsilci ile gençleri bir araya getirdi. Programda, Türkiye'nin her zaman Filistin halkının yanında yer aldığı vurgulandı.

Konya'da Filistin Forumu: Gazze'de Spor Tesisleri Yıkıldı

Gazze'de Spor Altyapısı Yüzde 90 Oranında Yıkıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Aşkın Osman Bak, forumda yaptığı konuşmada Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. 7 Ekim 2023'ten bu yana binden fazla Filistinli sporcu, antrenör ve hakemin hayatını kaybettiğini belirten Bakan Bak, İsrail saldırıları nedeniyle bölgedeki spor altyapısının yüzde 90'ının tamamen yok olduğunu ifade etti. Aralarında Filistin Futbol Federasyonu binasının da bulunduğu 285'ten fazla tesisin yıkıldığını ve stadyumların toplu mezarlara ya da sığınaklara dönüştüğünü kaydeden Bak, tüm zorluklara rağmen Filistinli gençlerin spor için mücadeleyi sürdürdüğünü vurguladı.

Konya'da Filistin Forumu: Gazze'de Spor Tesisleri Yıkıldı

Dostluk Maçıyla Kardeşlik Köprüsü Kuruldu

Konya'nın spor diplomasisindeki rolüne işaret eden Bakan Bak, Konyaspor ile Filistin Milli Futbol Takımı arasında oynanacak tarihi dostluk maçına değindi. "Bizim evimiz sizin evinizdir" sloganıyla düzenlenen müsabakanın önemini belirten Bak, Filistinli sporcuların kendi evlerinde gibi ağırlandığını ve bu organizasyonun uluslararası alanda önemli bir dayanışma mesajı taşıdığını söyledi.

Konya'da Filistin Forumu: Gazze'de Spor Tesisleri Yıkıldı

"Filistin Davasını Savunmaya Devam Edeceğiz"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise Filistin halkının tarih boyunca maruz kaldığı baskı ve işgallere dikkat çekti. Filistin davasını savunmanın insani bir zorunluluk ve tarihi bir miras olduğunu belirten Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası platformlardaki duruşunu hatırlatarak, Filistin'in yaşam hakkını ve hürriyetini her platformda savunmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.