Konya'da EYT yoğunluğu! Binlerce emekli adayı SGK'ya akın etti

Konya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT açıklamasının ardından bugün büyük bir hareketlilik yaşandı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren SGK binasına adeta akın eden EYT'liler, askerlik, doğum borçlanması ve prim gün sayısını öğrenmek için sıraya girdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT düzenlemesinin detaylarını nihayet açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaş sınırı olmayacağını, emeklilik şartlarını sağlayan herkesin emekli olabileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yaklaşık 2 milyon 250 bin kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini açıklamasının ardından Konya'da bugün büyük bir hareketlilik yaşandı. Sabahın ilk saatlerinden itibaren SGK binasına adeta akın eden Konyalı EYT'liler, askerlik, doğum borçlanması ve prim gün sayısını öğrenmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

skg-konya-eyt.jpg

Dün akşam açıklanan düzenlemenin ardından bu sabah Konya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde (SGK) yoğunlu başladı. Sabah erken saatlerde SGK binasının önünde sıraya giren vatandaşların her geçen dakika sayıları arttı.

skg-konya-eyt7.jpg

Konya'da heyecanlı emekli adayları, uzun kuyruk oluştururken binlerce kişi sıra numarası alarak prim gün sayılarını öğrenmek, askerlik ve doğum borçlanması için dilekçe vermek için beklemeye başladı.

skg-konya-eyt1.jpg

Vatandaşlar, EYT düzenlemesinden faydalanmak için doldurduğu talep formunu SGK’da ilgili birimlere teslim etti.

skg-konya-eyt6.jpg

EYT düzenlemesinden faydalanmak için doldurduğu talep formunu SGK'ye veren vatandaşlar, karardan çok mutlu olduğunu dile getirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

skg-konya-eyt5.jpg

SGK’DAN EYT’Lİ VATANDAŞLARIN AYLIK TALEBİNDE BULUNMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin henüz yasalaşma sürecini tamamlamadığı halde çok sayıda vatandaşın SGK’dan aylık talebinde bulunduğu, ancak SGK’nın kanunun yürürlüğe girmeden aylık bağlama işlemini yapmasının yasal olarak mümkün olmadığı belirtildi.

SGK Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından detayları paylaşılan EYT düzenlemesinin henüz yasalaşma sürecini tamamlamadığı halde çok sayıda vatandaşın gerek e-Devlet, gerekse doğrudan başvuru yolu ile SGK’dan aylık talebinde bulunduğu belirtildi.

"SGK TARAFINDAN AYLIK BAĞLAMA İŞLEMİ YAPILMASI YASAL OLARAK MÜMKÜN DEĞİL"

EYT ile ilgili kanunun yürürlüğe girmeden yapılan taleplere istinaden SGK tarafından aylık bağlama işlemi yapılmasının yasal olarak mümkün olmadığının vurgulandığı açıklamada, "İlgili düzenleme yürürlüğe girdikten sonra Kurumumuzdan aylık talebinde bulunulması halinde aylık bağlama işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılacaktır" denildi.

"KENDİSİNİ UZMAN OLARAK TANIMLAYAN KİŞİLERE İTİBAR ETMEYİN"

Ayrıca SGK’nın açıklamasında, yazılı ve görsel medyada kendisini uzman olarak tanımlayan kişilerin açıklamalarına itibar edilmemesi gerektiği hatırlatılarak, sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK tarafından yapılan açıklamalara göre hareket edilmesinin sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlayacağı ifade edildi.

skg-konya-eyt4.jpgskg-konya-eyt3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.