Konya'da drone destekli motosiklet denetimleri! Kaskını motosiklete takan sürücünün savunması pes dedirtti

Konya'da artan motosikletlerin kazalarında sürücünün en az hasar ile kurtulması için denetimler artırıldı. Kaskını motosiklet üzerinde taşıyan bir sürücünün "yakın apartmanlara giriyoruz o yüzden tak çıkart zor oluyor" diye kendini savunması dikkat çekti

Konya'da özellikle yaz aylarında kullanımı artan motosikletlerin kaza anında sürücünün en az hasar ile kurtulması için denetimler arttırıldı. Dron destekli denetimlerde kaskını motosiklet üzerinde taşıyan bir sürücünün "yakın apartmanlara giriyoruz o yüzden tak çıkart zor oluyor" diye kendini savunması dikkat çekti.

Yaz mevsimi ile birlikte şehir merkezinde motosiklet kullanımının yaygınlaşması ve buna bağlı olarak bu araçların trafik kazalarına karışma oranının artmasıyla İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, artan motosiklet kazalarında sürücünün en az hasar ile kurtulması için denetimleri arttırdı.

"YAKIN APARTMANLARA GİRİYORUZ O YÜZDEN TAK ÇIKART ZOR OLUYOR"

Dron destekli denetimlerde bazı sürücülerin kask ve sürücü aparatlarını taktıkları bazı sürücülerin ise kaskı motosikletin direksiyonunda bulundurdukları görüldü. Kaza anında kaskın sürücüleri büyük oranda koruduğunu hatırlatan polis memuruna kasksız sürücü M.D.'nin "yakın apartmanlara giriyoruz o yüzden tak çıkart zor oluyor" diye kendini savunması dikkat çekti.

"MOTOSİKLET VE SCOOTERLARA YÖNELİK DENETİMLERİNİ DEVAM ETTİRECEK"

Ekipler denetimlerde trafik güvenliğini tehlikeye atacak eksiklikleri ve arızası bulunan, muayenesiz motosikletleri özel olarak denetlerken kasksız ve teçhizatsız motosiklet kullanan sürücüleri uyarıyor.

Değişik saatlerde ve değişik noktalarda gerçekleştirilen uygulamaların yapıldığını belirten Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Metehan Bilgiç, "Havaların ısınması ile birlikte motosiklet ve scooter kullanımı yaygınlaştı. Bununla birlikte motosiklet ve scooterların karışmış olduğu kazalar da son dönemlerde artış göstermekte. Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri olarak motosiklet kazalarının denetimlerimizi sıklaştırdık, ekiplerimiz denetimlerde özellikle çevreye rahatsızlık veren aşırı ses ve gürültü çıkartan abartı egzoz kullanan sürücüler olmak üzere kasksız ve koruma tesisatı eksik olan sürücüleri, plakasız motosikletleri denetliyor. Trafik ekiplerimiz daha güvenli bir trafik düzeni için motosiklet ve scooterlara yönelik denetimlerini devam ettirecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.