Konya'da drift atan trafik magandalarına 200 bin lira ceza

Konya Emniyeti, sosyal medyada paylaşılan drift görüntülerine müdahale etti! Altı sürücüye toplam 200 bin TL'den fazla ceza yazıldı, ehliyetlerine 2 ay süreyle el konuldu.

Konya'da trafik güvenliğini tehlikeye atarak drift yapan ve bu anları sosyal medya hesaplarında paylaşan altı sürücü, Konya Emniyeti Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edildi. Polis ekipleri, bu sorumsuz sürücülere ciddi cezai işlemler uygulayarak toplamda 200 bin TL'den fazla ceza kesti ve ehliyetlerine 2 ay süreyle el koydu.

Dört sürücüye sadece drift yapmaktan 32 bin 233 TL ceza uygulanırken, aynı zamanda bir araç da 2 ay süreyle trafikten men edildi. Süspansiyon sistemi kullanımıyla ilgili standart dışı uygulamalar yapan bir sürücüye 32 bin 923 TL ceza yazılırken, bir diğer sürücü ise drift yapmak, sigorta yaptırmamak ve yetersiz sürücü belgesi kullanmaktan dolayı 39 bin 362 TL ceza aldı. Bu sürücülere ek olarak, ehliyetlerine 2 ay süreyle el konuldu ve araçları da 2 ay boyunca trafiğe çıkamayacak.

Toplamda 201 bin 217 TL ceza uygulanan altı sürücü, polis merkezine teslim edilerek trafik güvenliğini tehlikeye atmaktan dolayı hukuki süreç başlatıldı. Konya Emniyeti, toplumun ve trafik güvenliğinin korunması adına benzer olaylara karşı duyarlılık göstermeye devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.