Konya'da Dostluk Vakti! 'Bendire Sala' topluluğunun konseri ilgi gördü

Konya'da Dostluk Vakti! 'Bendire Sala' topluluğunun konseri ilgi gördü

Konya'da Hazreti Mevlana’nın 749. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında düzenlenen ‘Selsebil Konserleri’ etkinliğinde sahne alan ‘Bendire Sala’ topluluğu beğeni topladı

Konya’da bu yıl 'Dostluk Vakti' teması ile icra edilen Hazreti Mevlana’nın 749. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında düzenlenen etkinlikler şehrin dört bir yanında devam ediyor.

Mevlana’yı anma programlarının ana merkezi haline dönüşen Mevlana Kültür Merkezi yerleşkesindeki Sultan Veled Salonunda düzenlenen ‘Selsebil Konserleri’ programında ‘Bendire Sala’ topluluğu sahne aldı.

konyada-bendire-davet-konseri-begeni-topladi-1.jpeg

Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu ritim sanatçısı Suat Orhan yönetiminde icra edilen bendir performansı izleyenlere farklı bir deneyim yaşattı.

konyada-bendire-davet-konseri-begeni-topladi-4.jpeg

Türk Tasavvuf Müziğinde önemli bir enstrüman olan ‘Bendir’ den adını alan program ‘Bendire Davet’ anlamını içeriyor.

konyada-bendire-davet-konseri-begeni-topladi-3.jpeg

Davetlilerden büyük beğeni toplayan programın sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, topluluk üyelerine teşekkür ederek, Suat Orhan’a günün anısına Şeb-i Arus plaketi takdim etti.

konyada-bendire-davet-konseri-begeni-topladi-2.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.