Konya'da doktorlar vatandaşın karın ağrısı şikayetine suları hedef gösteriyor? İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama

Konya'da doktorlar vatandaşın karın ağrısı şikayetine suları hedef gösteriyor? İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama

Konya İl Sağlık Müdürlüğü son günlerde kamuoyunda içme suyuna bağlı hastalıkların arttığı ile ilgili olarak çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Müdürlükten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Konya Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (KOSKİ) tarafından şehir şebekesine verilen içme ve kullanma suyu ile ilgili olarak yönetmelik gereği kontrol-analiz işlemleri Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda, 2021 yılında 1529 ayrı noktadan 1717 su numunesi alınarak kontrol analiz faaliyetleri ve izlem çalışmaları yapılmıştır. Yapılan analizler ve değerlendirmeler aralıksız bir şekilde sürdürülmektedir.

Analiz sonuçları, KOSKİ ile paylaşılmaktadır ve uygulanan düzeltici önleyici faaliyetler neticesinde sağlıklı içme ve kullanma suyu vatandaşlara sunulmaktadır.

Son günlerde kamuoyunda içme suyuna bağlı olarak hastalıkların arttığı ile ilgili olarak çıkan haberlerin vatandaşları tedirgin ettiği anlaşıldığından bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Hastanelerimizde içme suyu kaynaklı salgın durumu söz konusu değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BAŞKAN ALTAY DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz günlerde içme suyu ile ilgili "Memba suyu kalitesinde su içmeye alıştığımız için belki şu anda çeşmeden içtiğimiz su biraz sert geliyor ama içme suyumuzun sağlıkla ilgili herhangi bir sorunu yok.

Biz evde ailece suyumuzu çeşmeden kullanıyoruz. Konyalı hemşehrilerimiz de gönül rahatlığıyla çeşme suyunu içebilirler.

Günlük olarak kaynağa girişte, kaynaktan çıkışta ve şebekenin belli oranda ölçeklenebilir numunesini alarak test ediyoruz. Konya’da suyun kalitesinde herhangi bir problem yok. Çeşmelerden suyu güvenli bir şekilde içebilirsiniz” açıklamasında bulunmuştu.

konya-il-saglik-aciklama.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.