Konya'da dip bucak temizlik başladı

Konya'da dip bucak temizlik başladı

Meram İlçe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Park Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerden oluşan Çevre Timi sonbahar temizliği için sahaya indi.

Meram Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesindeki ‘Çevre Timi’ ilçe genelinde bu sefer de sonbahar temizliği gerçekleştiriyor. Her mevsim gerçekleştirdikleri temizlikle vatandaşlardan beğeni toplayan tim, cadde cadde sokak sokak detaylı bir temizlik gerçekleştirerek ilçeyi kışa hazırlıyor.

Çevreye zarar veren atıkların toplanmasından dökülen yaprakların süpürülmesine, ağaçların budanmasından zararlı otların temizliğine kadar çevreyle alakalı tüm temizlikleri ve bakımları yapan ekipleri ziyaret eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, çalışmaları yerinde inceledi. Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Kavuş, ekibiyle aynı sofraya oturup hasbihal etti.

meram1.jpg

“Ortaya koyduğumuz ilklerle takdir topluyor, çevre timimizle ilçemizi sokak sokak temizliyoruz”

Çevre Timi’nin her mevsim gerçekleştirdiği ayrıntılı temizliğin vatandaşlar tarafından çok beğenildiğine dikkat çeken Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu temizliğin özellikle sonbahar ve kış aylarında daha fazla önem kazandığına vurgu yaptı.

Hemşehrilerinin, temiz ve sağlıklı bir ilçede yaşamaları adına tüm temizlik, çöp ve atık toplama, sıfır atık ve geri dönüşüm çalışmalarına fazlasıyla önem ve destek verdiklerini belirten Başkan Mustafa Kavuş, Çevre Timi’nin çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verdi;

meram2.jpg

“Meram, çevre konusunda her zaman ilkleri gerçekleştirmiş bir belediyedir. Temizlik noktasında da, oluşturduğumuz Çevre Timi rutin yaptığımız temizlik ve yeşil alan çalışmalarının yanı sıra her mevsim mahalle bazlı çalışma yürütmektedir. 30 kişilik ekibimiz, tüm araç ve ekipmanıyla hafta içi her gün gün boyu belirlenen mahallede detaylı temizlik çalışması yürütmektedir.

Timimiz, temizliğin yanı sıra budanması gereken ağaçlar varsa buduyor, vatandaşlarımızın yürüyüş alanlarında kendilerini rahatsız eden yabani otları temizliyor, sokağın ve mahallenin ihtiyaçlarını gideriyor. Kısaca yapılması gereken ne varsa yapıp, o sokaktan çıkıyor. Tabiri caizse dip bucak temizlik yapılıyor. Bir yandan ilçemizi temizlerken diğer yandan farkındalık oluşturmaya da çalışıyoruz. Muhtarlarımızla koordineli bir şekilde yapılan bu çalışmalarda hemşehrilerimizin de desteğini alıyoruz. Destekleri için hem muhtarlarıma hem hemşehrilerime teşekkür ediyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.