Konya'da Dezavantajlı Vatandaşlara Ramazan İftarı

Konya'da Dezavantajlı Vatandaşlara Ramazan İftarı

Konya'da Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri tarafından düzenlenen iftar programı, dezavantajlı vatandaşlara ve ailelerine destek ve dayanışma mesajıyla gerçekleşti.

Konya'da Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, dezavantajlı vatandaşlar ve ailelerine yönelik özel bir iftar programı düzenledi. Karatay Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen etkinlik, birlik ve dayanışma ruhuyla dolu anlara sahne oldu.

İftar programı öncesinde, Konya Büyükşehir Belediyesi Özel Gençler Mehter Takımı'nın verdiği mini konser katılımcılardan büyük alkış aldı. Program kapsamında konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, desteklerinden dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a ve ilçe belediye başkanlarına teşekkürlerini iletti.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, iftar sofrasının bir araya gelmenin bereketiyle dolduğunu ifade ederek, asıl engelin kafalarda ve kalplerde olduğunu vurguladı. Başkan Kavuş, empati ve anlayışın önemine dikkat çekti ve herkesin aynı imtihanlara maruz kalabileceğini hatırlattı.

i.jpg

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, iftar programının geleneksel hale geldiğini belirterek, müjdeli bir haber paylaştı. Türkiye'nin en büyük engelsiz yaşam merkezinin Konya'da inşa edildiğini ve tamamlandığını belirten Başkan Kılca, önümüzdeki ay içerisinde hizmete sunulacağını dile getirdi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, şehrin engelsiz bir yaşam alanı olması için yoğun çaba harcadıklarını ifade etti. Dezavantajlı bireylerin toplumun her alanında yer almasını ve günlük hayattaki engellerin kaldırılmasını hedeflediklerini belirtti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dezavantajlı bireylerin azmi, cesareti ve yaşama sevincinin herkese ilham verdiğini söyledi. Başkan Altay, Peygamber Efendimizin öğütleri doğrultusunda dezavantajlı vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için birçok hizmeti hayata geçirdiklerini vurguladı.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan ise Konya'da yaklaşık 60 bin engelli bireyin yaşadığını belirterek, ilgili kurumların ve belediyelerin bu kesime yönelik önemli çalışmalar yaptığını dile getirdi.

Programa, Konya Vali Yardımcısı Fatma Gül Dalmış'ın yanı sıra dezavantajlı gruplara hizmet veren derneklerin başkanları, dezavantajlı vatandaşlar ve aileleri de katıldı. Bu özel etkinlik, birlik ve dayanışma ruhunu pekiştirirken, dezavantajlı kesime verilen destek ve hizmetlerin önemine dikkat çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.