Konya'da depremin yoğun hissedildiği ilçelerde hasar tespiti sürüyor

Konya'da depremin yoğun hissedildiği ilçelerde hasar tespiti sürüyor

Konya Vali Yardımcısı Aydın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Şevik, Ereğli Kaymakamı Çakıcı, Emirgazi Kaymakamı Demirtaş ve Konya AFAD Müdürü Tosun Ereğli ve Emirgazi'de hasar tespiti yaparak ailelerle görüştü

Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin en yoğun hissedildiği Emirgazi ve Ereğli'de hasar tespit çalışmaları sürüyor. Emirgazi'de 2 ağır hasarlı, 41 az hasarlı bina tespit edilirken, Ereğli'de şu ana kadar 9 az hasarlı bina tespit edildi.

emirgazi-eregli-deprem-inceleme-fotograflari-7.jpeg

Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, Çevre ve Şehircilik Konya İl Müdürü Hülya Şevik, Ereğli Kaymakamı Edip Çakıcı, Emirgazi Kaymakamı İsmail Demirtaş ve Konya AFAD Müdürü Yıldız Tosun depremden etkilenen Konya'nın Emirgazi ve Ereğli ilçelerinde incelemelere katılarak, aileleri ziyaret etti.

emirgazi-eregli-deprem-inceleme-fotograflari-6.jpeg

Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)'tan yapılan açıklamada, "Yapılan ilk incelemelere göre; Emirgazi Demirci mahallesi ve 5 yaylada hasar tespit çalışmalarına başlanmış olup, şu ana kadar 2 ağır hasarlı, 41 az hasarlı, 2 hasarsız 45 bina incelenmiştir. Ereğli Belkaya mahallesi ve 4 yaylada hasar tespit çalışmalarına başlanmış olup şu ana kadar 9 az hasarlı, 2 hasarsız 11 bina incelenmiştir. Hasar tespit çalışmaları devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

emirgazi-eregli-deprem-inceleme-fotograflari-4.jpeg

emirgazi-eregli-deprem-inceleme-fotograflari-3.jpeg

 

Etiketler :