Konya'da depremde vefat edenler için gıyabi cenaze namazı kılındı! Depremzedeler de oradaydı..

Konya'da tüm Türkiye'de olduğu gibi camilerde depremde hayatını kaybeden binlerce vatandaşlar için giyabi cenaze namazı kılındı. Adıyaman'dan Konya'ya gelen İsa Tekin, "Deprem şehitlerimiz için cenaze namazın kılınması çok iyi oldu, çok duygulandım" dedi

Konya’daki camilerde Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremde hayatını kaybeden binlerce vatandaş için Cuma namazından sonra gıyabi cenaze namazları kılındı. Cuma namazında deprem afetinin açtığı yaraları sarmak için dualar edilirken cenaze namazlarına Konya'ya gelen depremzede vatandaşlar da katıldı.

aw831136-05.jpg

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde binlerce bina yıkıldı, on binlerce kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Tüm ülkede olduğu gibi Konya'da da camilerde depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için giyabi cenaze namazı kılındı.

aw831136-03.jpg

Selçuklu ilçesinde bulunan Hacıveyiszade Camii’nde de cuma namazının ardından depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

depremzede.jpg

Adıyaman’da depreme yakalandıktan sonra Konya'ya gelen İsa Tekin, “Adıyaman da depreme yakalandım. Orada su olmadığı için çoğu cenazelerimiz ancak teyemmüm yapıldı. Cenaze namazı kılındı. Cenaze namazların çoğu arabaların üzerinde, yerde neresi bulunursa orada kılınarak gömüldü. Bu nedenle burada bütün deprem şehitlerimiz için cenaze namazın kılınması bence çok iyi oldu, çok duygulandım. En azından onları rahmetle anmış olduk” ifadelerini kullandı.

aw831136-04.jpg

Ülkemizde olan bu depremden dolayı üzüldüğünü belirten Erdoğan Çakmak, “Ülkemize baya kötü bir felaket gerçekleşti. Allah’ım bunu bir daha yaşatmasın. Hayatını kaybedenler için gıyabında cenaze namazı kıldık. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun vefat edenlerin. Yaralı olanlara acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

aw831136-01.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.