Konya’da çözülemeyen cinayet: Büyükşen çiftinin katili kim?

Konya’da çözülemeyen cinayet: Büyükşen çiftinin katili kim?

Konya’da 2018 yılında Metin ve Necla Büyükşen çiftinin evlerinde öldürülmesiyle sonuçlanan davada tutuklulardan birisi daha serbest kaldı.

Konya’da 5 yıl önce evlerinde öldürülen 54 yaşındaki Necla ve 55 yaşındaki Metin Büyükşen çifti cinayetiyle ilgili kasten öldürmeye yardım etme suçundan tutuklanan Zekeriya Okşen, yapılan itiraz sonucu Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tahliye edildi.

İsmil Mahallesi’nde 3 Eylül 2018 günü yatsı namazı vakitlerinde kar maskeli kişi kapısı açık olan Metin Büyükşen'e ait eve girdi ve 55 yaşındaki Metin Büyükşen ve eşi 54 yaşındaki Necla Büyükşen'i tüfekle ateş ederek öldürdü.

Olay esnasında anne ve babasıyla birlikte evde bulunan çiftin kızları 24 yaşındaki Büşra Büyükşen de saldırganın dipçik darbesiyle baygınlık geçirdi.

Ölü numarasıyla caninin elinden kurtulan Büşra Büyükşen, evlerinin arka camından dama çıkarak karakola gitti ve olayı jandarmaya anlattı.

Evde inceleme yapan jandarma ekipleri Büyükşen çiftinin yaşamını yitirdiğini belirledi.

Bu andan sonra olayla ilgili aile üyeleri ve mahalle sakinlerinin ifadeleri alındı. Cinayetteki sis perdesi aralanmayınca devreye JASAT ekipleri devreye girdi.

DOSYA YENİDEN AÇILDI

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz başkanlığında cinayet dosyası 2020 yılında dosya yeniden ele alındı. JASAT ekiplerinin yaptığı teknik ve fiziki takibin ardından Temmuz 2021’de yapılan operasyonda Abdullah Başdemir, sevgilisi Esra Taş ve bu çiftin aynı mahallede temasa geçtiği Zekeriya Okşen ve kuzeni Mustafa Okşen'in de aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin HTS kayıtları ile WhatsApp görüşmeleri de incelemeye alındı.

JANDARMA AÇIKLAMA YAYINLAMIŞTI

Jandarma Genel Komutanlığı, 3 Eylül 2018 günü Konya’nın Karatay ilçesindeki İsmil Mahallesi'nde yaşanan “Büyükşen Çifti Cinayeti” ile ilgili açıklama yayımladı. Konuyla ilgili 4 kişinin tutuklandığının bilgisinin verildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

- Konya ili Karatay ilçesi İsmil Mahallesinde 03 Eylül 2018 günü meydana gelen olayda, Metin ve Necla Büyükşen isimli şahıslar öldürülmüş, kızları Fatma Büşra Büyükşen isimli şahıs ise yaralanmıştır.

- Kamuoyunda ‘Büyükşen Çifti Cinayeti’ olarak yer alan olayın aydınlatılmasına yönelik Konya İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen çalışmalara Jandarma Genel Komutanlığı tarafından görevlendirilen İstihbarat Komutanlığı Timleri, JASAT Timleri ve Siber Suçlarla Mücadele Timleri destek vermişlerdir.

- Öldürme olayının meydana geldiği 03 Eylül 2018 tarihinden bugüne kadar yapılan çalışmalar kapsamında; alınan ifadeler, yapılan teknik takip ile maktuller ve şüphelilere ait İMAJ kayıtlarının incelenmesi neticesinde olayın meydana geldiği adresin karıştırılarak yanlış adreste bulunan eve girilerek gerçekleştirilmiş olduğu yönünde kuvvetli bilgi ve bulgulara ulaşılmış olup, soruşturma kapsamında olaya karıştığı değerlendirilen 23 şüpheli hakkında 13 Temmuz 2021 Salı günü Konya İl ve İlçelerinde bulunan 18 adrese 116 personelin katılımıyla operasyon düzenlenmiş, soruşturmanın genişletilmesiyle (25) şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır.

- Şüphelilerin evlerinde, araçlarında ve iş yerlerinde yapılan adli aramalar neticesinde; 2 adet kar maskesi, 2 adet eldiven, 31 adet cep telefonu, 11 adet harici depolama cihazı, 8 adet av tüfeği, 3 adet bilgisayar, 42 adet sim kart, 8 adet hafıza kartı ve 2 adet tablet ele geçirilmiştir.

- Ele geçirilen dijital materyaller Siber Suçlarla Mücadele Timleri tarafından incelenmiş olup, diğer suç delilleri ise Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına gönderilerek incelenmesi sağlanmıştır. Yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilere yönelik alınan ifadeler, teknik takip ve teknik incelemeler sonucunda şüphelilerin olayın meydana geldiği adresi karıştırmak suretiyle yanlış adreste bulunan maktulleri öldürdükleri tespit edilmiştir.

- Gözaltında bulunan şahıslardan A.B., E.T., Z.O., ve M.O, isimli şüpheliler tutuklanma talebiyle, H.B. isimli şüpheli ise adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş olup, adı geçen 4 şüpheli şahıs tutuklanarak Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

- 1 şüpheli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Gözaltında bulunan ve işlenen suçlarla bağlantısı tespit edilemeyen diğer şüpheliler serbest bırakılmıştır.

ALLAH KORUSUN DEMİŞTİ

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 şüpheliden Abdullah B. ve Esra T., Konya Adliyesine sevk edildi. Abdullah B. ve Esra T'nin azmettirici oldukları, firari cinayet zanlılarının yanlış eve girerek Büyükşen çiftini öldürdüğü iddia edildi.

Yapılan sorgulamada Esra T.'nin öldürülen Büyükşen çiftinin evlerine 500 metre mesafede bulunan komşularının oğlu Hüseyin K.'nin eski sevgilisi olduğu ortaya çıktı. Esra T.'nin Hüseyin K.'nin ailesinin baskısıyla kendisinden ayrıldığı ve bu nedenle aileye zarar vermek istediği, bu durumu sevgilisi Abdullah B.'ye anlattığı, sevgilisinin de para karşılığı 2 kişi kiralayıp, korkutup zarar vermeleri için Hüseyin K.'nin evine gönderdiği öne sürüldü.

Abdullah B.'nin kiraladığı 2 kişinin kendilerine verilen adresi karıştırıp Hüseyin K.'nin ailesi yerine komşuları Büyükşen çiftini öldürdükleri belirtildi. Şüpheliler Abdullah B. ve Esra T. 'kasten öldürmeye azmettirme', Zekeriya O. ve Mustafa O. de 'kasten öldürmeye yardım etme' suçlarından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Adliyeye sevk edilen 1 şüpheli adli kontrol kararıyla, jandarmadaki diğer 20 şüpheli ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

"SİZ Mİ ÖLDÜRDÜNÜZ?" SORUSUNA “ALLAH KORUSUN” CEVABINI VERDİ

Cinayete kurban giden Necla Büyükşen ve eşi Metin Büyükşen'in cinayet şüphelisi olduğu iddiasıyla aranan ve daha önce tutuklanan Abdullah B.’nin çiftliğinde çoban olarak çalışan Afganistan uyruklu Hamidullah A. da Ankara'da yakalandı. Sorgulanmak üzere Konya İl Jandarma Komutanlığına getirilen Hamidullah A., sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Kiralık katil olarak tutulduğu öne sürülen zanlı, adliyeye getirilişi sırasında gazetecilerin "Siz mi öldürdünüz?" sorusuna “Allah korusun” cevabını verdi.

YARDIM ETTİĞİ İDDİA EDİLEN ŞAHIS YAŞAMINI YİTİRDİ

Büyükşen çiftinin cinayet soruşturmasında yardım ve yataklık suçundan tutuklu bulunan Mustafa Okşen, cezaevinde kalp krizinden 18 Ağustos 2021 tarihinde hayatını kaybetti.

ZANLI DA SERBEST

Metin ve Necla Büyükşen çiftini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Abdulhamid U. adli kontrol şartıyla 22 Ekim 2021 tarihinde serbest bırakıldı.

BİR TAHLİYE DAHA

Kasten öldürmeye yardım etme suçundan tutuklanan Zekeriya Okşen tutukluk süresine yapılan itiraz sonucu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tahliye edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.