Konya'da 'çocuk kaçırılıyor' paylaşımı yapan şahıs tutuklandı

Konya'da 'çocuk kaçırılıyor' paylaşımı yapan şahıs tutuklandı

Konya Akşehir'de gizlice fotoğrafını çekip "bu kadını gören polise bildirsin insanları takip edip çocuk kaçırıyor" şeklinde paylaşımda bulunan şahıs şikayet üzerine gözaltına alındı. Şüpheli T.Y, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi

Konya'nın Akşehir ilçesinde 1 kişi hakkında asılsız 'çocuk kaçırıyor' paylaşımında bulunduğu şikayeti üzerine gözaltına alınan şüpheli şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

RESMİNİ ÇEKİP SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Edinilen bilgiye göre, Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine başvuran D.Y. isimli bir kişi, kendisinin bilgisi olmadan resminin çekilerek sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı ve resminin üzerine de "bu kadını gören polise bildirsin insanları takip edip çocuk kaçırıyor" şeklinde yazdığı iddiasıyla T.Y.'den oldu. Şikayet üzerine ekipler tarafından soruşturma başlatıldı.

'ÇOCUK KAÇIRMA' İDDİASI

Sosyal medya hesabında bu şekilde paylaşım yapan T.Y., Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli T.Y, burada çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından "çocukların kaçırılmaya çalışıldığı" yönünde sosyal medya üzerinden asılsız paylaşımlar yapıldığına dair yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde sosyal medya platformları ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden halk arasında korku ve paniğe sebebiyet verebilecek "çocukların kaçırılmaya çalışıldığı" yönünde görseller paylaşıldığı tespit edilmiştir. "Çeşitli plakalı araçlar ile çocukların kaçırılacağı', "kılık değiştirip çocuk kaçırıldığı" ifade edildi.

DEZENFORMASYON İÇERİKLİ PAYLAŞIM UYARISI

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalar sonrasında paylaşımların devam edildiği ve emniyet müdürlüğü birimleri çocuk kaçırma olayı ile ilgili herhangi bir müracaatın olmadığı aktarılırken, paylaşımların dezenformasyon içerikli olduğu belirlenmiş olup bu tür paylaşımlara itibar edilmemesi önerildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.