Konya'da çay tepsisini havada çevirmek isteyen çaycı çırağının sakarlık anları kamerada

Konya Tarihi Bedesten’de ustasının 'sakın tepsiyi çevirme' diye uyardığı 11 yaşındaki çırağı, siparişi götürdüğü sırada "öyle çevrilmez böyle çevrilir" dedikten sonra çayların bulunduğu tepsiyi havada çevirince yaşananlar kameraya yansıdı

Konya’da ustasının "sakın tepsiyi çevirme" diye uyardığı 11 yaşındaki çaycı çırağı, müşterisine siparişi götürdüğü sırada "öyle çevrilmez böyle çevrilir" dedikten sonra çayların bulunduğu tepsiyi havada çevirince, hiç hesaba katmadığı olayla karşı karşıya kaldı. Tepsiden fırlayan bardakların yere düşmesiyle şaşkınlık yaşayan çaycı çırağının yaşadığı üzüntü güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

aw016609-01.jpg

Konya'nın Meram ilçesi Şükran Mahallesinde bulunan Tarihi Bedesten Çarşısında Mustafa Doğan’a ait çay ocağında yaz tatillerinde işlere yardım eden 11 yaşındaki Ali Ekber Üye, çay tepsini havada çevirmek istemesiyle bir anda sosyal medyada en çok izlenenlerden biri haline geldi. Mustafa Doğan, gelen çay siparişi üzerine Ali Ekber Üye'den bir iş yerine çayları götürmesini istedi.

aw016609-04.jpg

Ali Ekber Üye, tepsiye koyduğu 2 çayı iş yerine götürdüğü sırada aklına tepsiyi havada çevirmek geldi. Bir anda tepsiyi havaya çevirmek isteyen Ali Ekber Üye, hiç hesaba katmadığı bir olayla karşı karşıya kaldı. Çay bardaklarının olduğu tepsiyi müşterisinin dükkanının önünde havada çevirmeye çalışan Ali Ekber Üye, bardakların bir anda tepsiden fırlamasıyla neye uğradığını şaşırdı.

aw016609-03.jpg

Bardakların yere düşerek kırılması ve çayların iş yeri önündeki elbiselere sıçraması sonucu şaşkınlık yaşayan Ali Ekber Üye, müşterisinden özür dilemek zorunda kaldı.

aw016609-02.jpg

Çaycı çocuğun tepsiyi havada çevirdiği anlar ve sonrasında yaşadığı şaşkınlık ve üzüntü iş yeri kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Ali Ekber Üye bir anda Bedesten Çarşısı'nda fenomen haline geldi.

aw016609-05.jpg

"ÖYLE ÇEVRİLMEZ BÖYLE ÇEVRİLİR DEDİM, ÇEVİRDİM"
Ustasının siparişi götürdüğü sırada özellikle tepsiyi çevirmemesi konusunda uyardığını ifade eden Ali Ekber Üye, “Ustam bana 2 tane çay olduğunu söylemişti. Ben çayları götürüyordum. Ama ben giderken aman tepsiyi çevirme diye beni uyardılar. Ben de 'öyle çevrilmez böyle çevrilir dedim' çevirdim. Tepsinin askısı kırıkmış haberim yoktu o sırada bardaklar uçuyordu, çaylar elbise dükkanında bulunan kumaşlara geldi. Ben o sırada ustamı çağırdım bana ah Ali, ah Ali dedi” ifadelerini kullandı.

aw016609-06.jpg

Çaycı Ali’nin çevirdiği tepsideki çayların uçtuğu iş yeri sahibi Mehmet Ali Erben, “Ali bizim çok sevdiğimiz bir kardeşimiz çaycımızdan daha çok kardeşimiz. Arada böyle ufak tefek sakarlıkları olurdu ama sosyal medyaya yansımadı. O gün yine Ali biz espiri falan yaparken tepsiyi salladı bizim kumaşlara falan geldi. Ali’nin sosyal medyadan video çok izlendi. Ali bizim canımız arada bu tür olayları olsa da biz onu çok seviyoruz” şeklinde konuştu.

aw016609-07.jpg

Çay ocağı sahibi Mustafa Doğan ise, “Burayı kendi çocuklarımızla işletiyoruz. Ali de kendi çocuğumuz gibi yaz tatili zamanlarında ailesine destek olmak için bize yardıma gelir. Ali o gün kanı kaynayan genç çocuk, tabii ki her zaman uyarıyorum ben ama tepsiyi yine çevirmiş bu şekilde kameralara yansıyan olay gerçekleşmiş. Elbiseci arkadaş da sağ olsun bir tepki göstermedi” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.