Konya'da camiler ve evlerden musluk ve çeşme malzemelerini çalan hırsız yakalandı

Konya’da camilere ve evlere dadanarak çok sayıda musluk ve çeşme malzemesi çalan hırsız ve çalıntı malzemeleri satın alan yakalandı. Üzerinden uyuşturucu madde çıkan hırsız Hasan A. gözaltına alındı, malzemeleri satın alan Mehmet Y.'ye işlem başlatıldı

Konya’da camilere ve evlere dadanarak çok sayıda musluk ve çeşme malzemesi çalan hırsız ve çalıntı malzemeleri satın alan yakalandı. Üzerinden uyuşturucu madde de çıkan hırsız Hasan A. gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi, çalıntı malzemeleri satın alan Mehmet Y.'ye 'hırsızlık malı satın almak suçundan' işlem başlatıldı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, şehirde camilere ve evlere dadanan hırsız polis ekiplerince yakalandı. Polis ekiplerinin takibi sonucu bir binadan çok sayıda çalıntı musluk ve çeşme malzemesi çıkması üzerine harekete geçen polis ekipleri hırsızlık olayını gerçekleştiren şahsı yakalayarak gözaltına aldı.

CAMİLER VE EVLERDEN ÇOK SAYIDA MUSLUK ÇALDI

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Meram Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri faili meçhul hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında, meydana gelen Su Sayacı ve Musluk hırsızlığı olaylarına yönelik uzun süreli yapılan incelemeler sonucu Yaylapınar Mahallesinde bir binada çok sayıda su sayaçları ve musluk başlıkları ele geçirdi. Yapılan araştırmalarda ele geçirilen malzemelerin bir kısmının Meram ve Karatay İlçe Müftülüklerine bağlı camilere ait olduğu, bir kısmının ise evlerden çalındığı tespit edildi.

HIRSIZLIK VE UYUŞTURUCU KULLANMAKTAN KAYDI ÇIKTI

Meram Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucunda hırsızlık mallarının Mehmet Y.’ye (27) ait olduğu ve bu malzemeleri, 25 adet hırsızlık ve uyuşturucu kullanmaktan suç kaydı olan Hasan Arınç’tan (25) satın aldığı bilgisine ulaşıldı.

KOVALAMACA SONUCU YAKALANDI

Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar kapsamında Süleymaniye Mahallesinde polis ekiplerini görmesiyle kaçmaya başlayan hırsızlık şüphelisi Hasan Arınç, yaşanan kısa süreli kovalamacanın ardından yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan üst aramasında üzerinden bir miktar uyuşturucu madde çıkan şahsın 4 adet açıktan hırsızlık, 5 adet mabetten hırsızlık olayının şüphelisi olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan H.A. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Çalınan malzemeleri satın aldığı tespit edilen Mehmet Y. hakkında Hırsızlık Malı Satın Almak Suçundan işlem başlatıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.