Konya'da cami tuvaletinde kılık değiştirip 'dil düşürme' ile hırsızlık yapan 2 kadından biri yakalandı

Konya'da İplikçi Camii önündeki umumi tuvalette kılık değiştirip bir eve girerek 130 gram ziynet eşyası ile 900 dolar çalan 2 kadın hırsız polis ekiplerinin dikkati sayesinde tespit edildi. Hırsızlardan biri yakalanarak tutuklanırken, diğeri aranıyor

Konya'da cami tuvaletinde kılık değiştirip İhsaniye'de bir eve girerek 130 gram ziynet eşyası ile 900 dolar çalan 2 şüpheli polis ekiplerinin dikkati sayesinde tespit edildi. Şüphelilerden Ebru Pektaş kısa sürede yakalanarak, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Konya'nın Selçuklu ilçesi İhsaniye Mahallesinde bir hırsızlık ihbarı üzerine polis ekipleri harekete geçti. Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, "dil düşürme yöntemi" ile girilen evden 130 gram ziynet eşyası ve 900 dolar çalan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

CAMİ TUVALETİNDE KILIK DEĞİŞTİRMİŞLER

Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışması ve onlarca güvenlik kamerasını izlemesiyle 2 kadın şüphelinin hırsızlık yapmadan önce kılık değiştirdikleri ve hırsızlık olayını gerçekleştirdikten sonra kimliklerini gizlemek için giydiği elbiseleri İplikçi Camisi önündeki umumi tuvalette çıkardıkları tespit edildi. Şahısları tespit eden polis ekipleri bir şahsı yakalayarak gözaltına aldı.

HIRSIZLARDAN BİRİ TUTUKLANDI, DİĞERİ ARANIYOR

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Ebru Pektaş ikametten hırsızlık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer şüpheli şahsı yakalama çalışmaları ise sürüyor.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekiplerinin onlarca güvenlik kamerasından elde ettiği görüntülerde, şüphelilerin apartmanların girişine gelerek tüm zillere bastığı, daire sakinlerinin evde olmadığı daireleri hedef aldığı ve ardından hızlı bir şekilde katlara çıkıp, kilitli olmayan kapıları açmak suretiyle olayı gerçekleştirdiği belirlendi.

EMNİYET UYARDI: DİL DÜŞÜRME YÖNTEMİ NEDİR, NASIL ÖNLEM ALINIR?

Öte yandan, yetkililer bu tarz olaylarla karşılaşmamak için yabancı kişilere apartman kapılarının açılmaması, markete veya komşuya giderken kısa mesafe diye düşünülerek kapının kilitlenmeden çekilmesi yerine, kilitlendiğinden emin olunması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Konya'da cami tuvaletinde kılık değiştirip 'dil düşürme' ile hırsızlık yapan 2 kadından biri yakalandı

Konya'da cami tuvaletinde kılık değiştirip 'dil düşürme' ile hırsızlık yapan 2 kadından biri yakalandı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.