Konya’da Büyük Koşu Başlıyor: 5. Uluslararası Yarı Maraton Heyecanı!

Konya’da Büyük Koşu Başlıyor: 5. Uluslararası Yarı Maraton Heyecanı!

5. Uluslararası Konya Yarı Maratonu için kayıtlar sürüyor. 3 Mayıs'ta koşulacak yarışın gelirleri SOBE, DOSD ve Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi'ne bağışlanarak iyiliğe dönüşecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve artık bir gelenek haline gelen Uluslararası Konya Yarı Maratonu, bu yıl beşinci kez sporseverleri buluşturuyor. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, organizasyonun her yıl artan bir ilgiyle karşılandığını belirterek, tüm sporcuları 3 Mayıs’ta şehrin enerjisine ortak olmaya davet etti. Etkinlik sadece bir yarış değil, aynı zamanda Konya’nın kültürel mirasını ve misafirperverliğini dünyaya tanıtan dev bir organizasyon kimliği taşıyor.

Yeni Parkur ve Sosyal Sorumluluk Vurgusu

Bu yılki maratonda katılımcıları önemli bir değişiklik bekliyor. Önceki yıllarda yapılan Halk Koşusu yerini, daha profesyonel bir deneyim sunan 5 kilometrelik yeni parkura bıraktı. Yarışmacılar; 21 kilometre, 10 kilometre ve 5 kilometre olmak üzere üç farklı kategoride ter dökecek.

Konya’da Büyük Koşu Başlıyor: 5. Uluslararası Yarı Maraton Heyecanı!

Organizasyonun en anlamlı yönü ise sporun dayanışma ile birleşmesi. Kayıtlardan elde edilecek tüm gelirler;

  • SOBE (Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı),

  • DOSD (Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi),

  • Karatay Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi'ne aktarılacak.

Erken Kayıt Avantajını Kaçırmayın

"Hareketin merkezinde ol" sloganıyla çıkılan bu yolda, sporcular için üç farklı kayıt dönemi belirlendi. Erken dönemde kayıt yaptıranlar avantajlı ücretlerden yararlanabilecek. Hem profesyonel atletlerin hem de amatör koşucuların yoğun ilgi gösterdiği maratona dair tüm detaylar ve başvuru işlemleri konyayarimaraton.com adresi üzerinden gerçekleştiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.