Konya'da bugün ve yarına dikkat! Meteoroloji uyardı

Konya'da bugün ve yarına dikkat! Meteoroloji uyardı

Meteoroloji'ye göre Türkiye'de bugünden itibaren sıcaklıklar artıyor. Marmara Bölgesi ile Ege ve Akdeniz kıyılarına özellikle vurgu yapan Meteoroloji, bazı illerde beklenen aşırı sıcakları paylaştı.

Hava sıcaklıklarının yarından itibaren batı ve güney kıyılarda artmaya başlayacağı, hafta boyunca Marmara Bölgesi ile Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Hangi il kaç dereceyi görecek?

Açıklamada, "Günün en yüksek hava sıcaklıklarının İstanbul’da 32-34, Edirne’de 36- 39, Çanakkale’de 35- 39, Bursa’da 34- 37, Balıkesir’de 34- 38, İzmir’de 37- 40, Manisa’da 38- 42, Aydın’da 41- 44, Muğla’da 38- 41, Antalya’da 39- 41, Adana’da 37- 40 dereceler civarında seyredeceği tahmin edilmektedir" denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklık haritasını da paylaştı. Haritaya göre Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak. (Salı günü sıcaklık haritası)

Çarşamba gününe dair sıcaklık haritasına göre de uyarılan bölgelerde önceki günle benzer bir hava söz konusu olacak.

Açıklamanın devamında "Hafta boyunca batı ve güney kıyılarda etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle,11.00 ile 16.00 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir" uyarısı yer aldı.

13.15- 19.00 saatleri arasında etkili olması beklenen yağışa ilişkin, "Kastamonu, Karabük ile Sinop’un güney ve batı çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Meteoroloji'nin tahminlerine göre Konya'da bugün nem oranı yüzde 70'e kadar çıkacak.

Gündüz saatlerinde 31 derece civarında olacak hava sıcaklığı nemin de etkisiyle daha yüksek seviyelerde hissedilecek.

Gece saatlerinde ise sıcaklık 22 derece.

ÇARŞAMBA DÜŞÜŞ VAR

Çarşamba günü de Salı gününün kopyasını yaşayacak Konya'da hava sıcaklığı 31 derece ve nem oranı yüzde 58. Gece ise çok hava sıcaklığı 14 derece.

konya-hava-durumu.jpg

meteoroloji-uyari-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.