Konya'da bu yıl 130 milyonluk bütçe yola ayrıldı

Konya'da bu yıl 130 milyonluk bütçe yola ayrıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, "2021 yılında Konya genelinde 400 kilometre yol Büyükşehir standartlarına kavuşmuş olacak. 130 milyonluk bir bütçeyle bu yolları inşa ediyoruz" dedi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya genelinde bu yıl yapılacak 400 kilometre mahalle yolunun sathi kaplama çalışmalarını başlattı. Alt yapıda da Konya modeli çalışmaları yürüttüklerini belirten Başkan Altay, “2021 yılında Konya genelinde 400 kilometre yol Büyükşehir standartlarına kavuşmuş olacak. 130 milyonluk bir bütçeyle bu yolları inşa ediyoruz. Konya’mızın standartlarını yükseltmek için büyük bir gayret içindeyiz.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak alt yapıda da Konya modeli çalışmaları yürüttüklerini belirterek, bu kapsamda yol yapım çalışmalarını yoğun olarak sürdürdüklerini söyledi. Bu yılın yol çalışmaları için bir aydır sahada olduklarını ve alt yapı çalışmalarında bir aşamaya geldiklerini belirten Başkan Altay, “Bugün de Çarıklar ve Seçme mahallelerimiz arasındaki yolla birlikte sathi kaplama çalışmalarımızın başlangıcını yapmış oluyoruz.

2021 yılında Konya genelinde 400 kilometre yol Büyükşehir standartlarına kavuşmuş olacak. 130 milyonluk bir bütçeyle bu yolları inşa ediyoruz. Bu çalışmalarda 1 milyon 700 bin ton kırma taş, 9 bin ton da bitüm kullanıyoruz. Konya’mızın tüm ilçelerinde ekiplerimiz yoğun olarak çalışıyor. Konya’mızın standartlarını yükseltmek için büyük bir gayret içindeyiz.” dedi.

Başkan Altay, daha sonra Çumra’ya bağlı Çarıklar Mahallesi ile Meram’a bağlı Seçme Mahallesi arasındaki 9 kilometrelik yolda sathi kaplama çalışmalarını başlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.