Konya'da bu hafta nasıl olacak? Sıcaklar devam edecek mi? İşte 14 -18 Ağustos hava durumu

Konya'da bu hafta nasıl olacak? Sıcaklar devam edecek mi? İşte 14 -18 Ağustos hava durumu

Konya Ağustos sıcakları etkisini sürdürüyor. Meteorolojinin kırmızı uyarı verdiği kentlerden Konya'da bugün sıcaklığın 1 ila 3 derece daha artarak 40 dereceyi görmesi bekleniyor. Peki bu hafta hava nasıl olacak? İşte 14 - 18 Ağustos hava durumu tahminleri

Meteorolojinin son tahminlerine göre Konya'da 14 Ağustos 2023 Pazartesi (bugün) hava az bulutlu ve açık. Hava sıcaklığının bugün 1 ila 3 derece daha artarak 40 dereceyi göreceği, sıcak havanın hafta boyunca etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde illerini kapsayan 8. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, bölge geneli az bulutlu ve açık. Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece artarak, mevsim normallerinin 7 ila 9 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

konyasaatlikhava.jpg

KONYA 14 AĞUSTOS PAZARTESİ SAATLİK HAVA DURUMU

Konya'da bugün hava açık. Hava sıcaklığının mevsim normallerinde ve en düşük 23 en yüksek 40 derece olacağı tahmin ediliyor.

konya5hava.jpg

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük tahminlerine göre Konya'da havanın 14 Ağustos Pazartesi (bugün) sıcak 23 ila 40 derece, 15 Ağustos Salı günü sıcak 23 ila 39 derece, 16 Ağustos Çarşamba günü sıcak 24 ila 38 derece, 17 Ağustos Perşembe günü sıcak 23 ila 38 derece, 18 Ağustos Cuma günü ise yine sıcak 24 ila 38 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

14 Ağustos Pazartesi

15 Ağustos Salı

16 Ağustos Çarşamba

17 Ağustos Perşembe

18 Ağustos Cuma

Memleket Konya haber
Görsel kaynaklar: meteoroji, meteoblue

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.