Konya'da bombalı eylem hazırlığındaydı: 33 yıla kadar hapsi isteniyor

Konya'da bombalı eylem hazırlığındaydı: 33 yıla kadar hapsi isteniyor

Konya'da yakalanan kadın terörist, eylem hazırlığında olduğunu itiraf etti. Bebek, Irak'ta mutfak tüpü ile patlayıcı hazırlama eğitimi aldığını söyledi. Bebek hakkında 16,5 yıldan 33 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Konya'da yakalanan kadın terörist hakkında dava açıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Konya'da eylem hazırlığındayken yakalanan PKK'lı terörist "Xweza Lilaw" kod adlı Gülda Bebek hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, Bebek'in "silahlı terör örgütüne üye olmak", "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi" ve "6136 Sayılı Yasaya Muhalefet" suçlarından 16,5 yıldan 33 yıla kadar hapsi istendi.

Bebek, Irak'ta patlayıcı eğitimi aldı

İddianamede, Bebek'in 2015 yılında PKK'ya katıldığı ve örgüt içerisinde silahlı ve ideolojik eğitimler aldığı belirtildi. Bebek'in, Irak'ın Gara bölgesinde kaldığı dönemde mutfak tüpü ile patlayıcı hazırlama eğitimi aldığı da iddianamede yer aldı.

Konya'da bombalı eylem hazırlığındaydı

Bebek, ifadesinde Konya'da Selçuklu ilçesi Kemerli Caddesi üzerinde eylem yapmak için görevlendirildiğini ve şehir merkezinde bir alışveriş merkezinde bombalı eylem yapmayı planladığını söyledi. Bebek, eylemi gerçekleştiremeden yakalandığını belirtti.

İddianame kabul edildi

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti. Bebek'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.