Konya'da bisiklet yolu ağı genişliyor

Konya'da bisiklet yolu ağı genişliyor

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de en fazla bisikletin kullanıldığı şehir olan Konya'da bisiklet yolu ağını genişletiyor.Konya Büyükşehir...

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de en fazla bisikletin kullanıldığı şehir olan Konya'da bisiklet yolu ağını genişletiyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, yeni yapılan tüm yollar ile onarımı gerçekleştirilen caddelere mutlaka bisiklet yolu yaptıklarını söyledi.

Yapımı devam eden bisiklet yollarına 167 kilometre yol ilave edildiğini ifade eden Akyürek, "Yoğun trafikte bisiklet ile ulaşımı emniyetli hale getirmek amacıyla bugüne kadar 447 kilometre ayrılmış bisiklet yolu ile çok sayıda bisiklet parkı oluşturuldu. Enerji verimliliği, çevre dostu olması ve sağlıklı bir ulaşım aracı olması gibi özellikleri nedeniyle önemli bir ulaşım türü olan bisikletin yaygınlaşması için çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Hazırlanan filmlerle bisiklet yollarının kullanımı ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını belirten Akyürek, "Bisiklet yollarını bin kilometreye ulaştırmak ve bisiklet kullanımını teşvik etmek için gayret ediyoruz. Konya’da gün içindeki ulaşım ve gezinti ihtiyaçlarına cevap vermek üzere 500 adet akıllı bisikleti de hizmete sunmuş bulunmaktayız" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :