Konya'da birçok bölge sit alanı ilan edildi ve Resmi Gazete'de yayınlandı

Konya'da birçok bölge sit alanı ilan edildi ve Resmi Gazete'de yayınlandı

Konya'da birçok bölge 1 ila 3'üncü derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi. Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı.

Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun başta Konya olmak üzere, Aksaray, Karaman ve Isparta illeri sınırları içinde yer alan bazı yerleşim yerlerinin sit alanı olarak tescil edilmesine ilişkin kararlar bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararlar arasında “Asartepe” gibi antik yerleşim yerleri, “Gevele Kalesi”, “Akgöl Düden Krater Gölü” ve birçok höyüğün yanı sıra kaçak kazı sonucu ortaya çıkan ören yerlerine ilişkin tescil kararları da yer almaktadır.

KONYA'DA SİT ALANI İLAN EDİLEN BÖLGELER ŞU ŞEKİLDE:

Selçuklu İlçesi Ulumuhsine Mahallesi, Seydişehir Tepecik Mahallesi, Hadim Oduncu ve Sarnıç Mahalleleri, Taşkent Ilıcapınar ve Sazak Mahalleleri, Çumra Çukurkavak, Beyşehir Bayafşar, Seydişehir Irmaklı, Gevrekli ve Akçalar mahalleleri, Ereğli, Beyören Mahallesi, Beyşehir Karahisar Mahallesi, Selçuklu Başarakavak Mahallesi, Karapınar Pınarbaşı Mahallesi, Kadınhanı Mahmudiye, Osmancık ve Yeni Mahalleleri, Karatay Karakaya Mahallesi, Selçuklu Sarayköy Mahallesi, Ereğli Adabağ Mahallesi,

Etiketler :