Konya'da bir villanın bahçesinde yaşayan 16 köpeğe el konuldu

Konya'da bir villanın bahçesinde yaşayan 16 köpeğe el konuldu

Konya’da sosyal medya üzerinden bir evde çok sayıda köpeğin uygunsuz şartlarda bulundurulduğu şeklinde yapılan paylaşımlar üzerine Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği harekete geçti.

Meram ilçesi Yaka Mahallesinde bulunan bir villanın bahçesinde çok sayıda köpek olduğunu gören bir vatandaş köpekleri cep telefonu kamerasıyla kayda aldı. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği, İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü Veterinerleri, Doğa Koruma Ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlileri, Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü görevlileri ve Dutlukır Polis Merkezi Amirliği personelleri görüntülerin alındığı villaya giderek incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemelerde villanın içerisinde ve bahçesinde 16 köpeğin olduğu ve hava şartları da göz önüne alınarak uygunsuz şartlarda bakıldığı tespit edildi. Ekiplerce el konulan köpekler Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi‘ne götürülerek genel sağlık kontrollerinin yapılmasının ardından hayvan barınağında koruma altına alındı.

Mahalle sakinlerinin de çok sayıda köpek olduğu için sesten dolayı rahatsız olduklarını ve bu konuda da daha önce şikâyette bulundukları öğrenildi.

Hayvanları uygun olmayan şartlarda bulunduran villanın sahibi S.Ö. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.