Konya'da bir ilçede orman yangını çıktı

Konya'da bir ilçede orman yangını çıktı

Türkiye'nin farklı yerlerinde devam eden yangınlara Konya da ekleniyordu. İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi sonucu yangın yerleşim yerlerine sirayet etmeden söndürüldü.

Türkiye'de devam eden yangınlar sonrası ekipler de teyakkuz haline geçti. Manavgat ve ilçelerde meydana gelen yangınlardan önce de birçok olaya anında müdahale eden Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler bir yandan Manavgat ve diğer bölgelerdeki yangınlara yardıma koşarken diğer yandan da Konya'daki yangınlara müdahale ediyor.

VALİLİK UYARMIŞTI

Konya Valiliği kurumlara bir yazı göndererek yangınlara karşı hassas davranılması gerektiği hakkında uyarmıştı. Valilik kurumlara yazdığı yazısında “Başta Tarım ve Ormancılık teşkilatlarımız, belediyelerimiz ve güvenlik güçlerimiz olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın teyakkuz halinde bulunulması, ayrıca muhtarlarımızca konunun bir kez daha hatırlatılarak çobanların yangın riski olan bölgelerde ateş yakmalarının da önüne geçilmesi konusunda bilinçlendirilmesi için kurum ve kuruluşlar ile kaymakamlıklarımız talimatlandırılmıştır” cümlelerini kullandı.

AKŞEHİR'DE YANGIN

Akşehir ilçesinin Hıdırlık Mevkii'nde kısa ağaçlar ve otlarla kaplı sırtlarında meydana gelen yangın itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Ekiplerin yangını söndürdüğü yerde çok sayıda konut bulunuyordu.

aksehir-yangin.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.