Konya'da bir gelenek yeniden hayat buluyor! Mevlâna Dergahı ocağında 3 ton aşure kaynayacak

Konya'da bir gelenek yeniden hayat buluyor! Mevlâna Dergahı ocağında 3 ton aşure kaynayacak

Konya'da 'Tekke’de Aşure kaynatma' geleneği Mevlâna Dergahı ocağında yeniden hayat buluyor. Büyükşehir Belediyesi İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi’nin organizasyonu ile Pazar günü 3 ton aşure zikirlerle kaynatılarak, akşam üzeri ikram edilecek

Konya Hz. Mevlâna Türbesi’nde aş ve aşk, aşurede buluşuyor. Anadolunun yüzlerce yıllık 'Tekke’de Aşure kaynatma” geleneği Mevlâna Dergahı ocağında Konya Büyükşehir Belediyesi İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi’nin organizasyonu ile yeniden hayat buluyor.

02.jpg

5 ASIRLIK GELENEK AYNI USULLE DEVAM EDECEK

Bundan beş asır öncesinde, Tekke ve asitane avlularında altı harlanmış kazanlarda pişen ve dağıtılan aşure geleneği yeniden aynı usülle gün yüzüne çıkıyor.

OCAKLAR SABAH EZANI DUALARLA HARLANACAK

30 Temmuz Pazar, sabah ezanları ile birlikte ocaklar avluda dualar ile uyandırılacak, aşureler Mevlid’i Şerif ve zikirler ile altı harlanmış kazanlarda gün boyu kaynatılacak.

asure.jpg

AŞIRLAR, ZİKİRLER VE İLAHİLERLE KAYNAYACAK

Ocakların mersiye ve aşırlar ile harlanacağı etkinliğe, saat 13.30’dan itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı Tasavvuf, İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu Muharrem ilahileri ile eşlik edecek.

GÜN BOYU KAYNAYAN AŞURELER İKRAM EDİLECEK

Hazırlanan aşureler akşam üzeri saat 17.00'den itibaren Mevlana Meydanı'nda Konyalılara ikram edilecek.

asure.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.