Konya'da Bir Esnafı Darp Eden İki Suriyeli Gözaltına Alındı

Konya'da Bir Esnafı Darp Eden İki Suriyeli Gözaltına Alındı

Konya’da iş yerinde çırak olarak çalışan Suriyeli genci ve ona yardımcı olmak isteyen iş yeri sahibini darp eden Suriye uyruklu 2 kişi gözaltına alındı.

Konya'da iş yerinde çırak olarak çalışan Suriyeli genci ve ona yardımcı olmak isteyen iş yeri sahibini darp eden Suriye uyruklu 2 kişi gözaltına alındı.

Olay, 6 Mayıs günü saat 08.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Musalla Bağları Mahallesi Kazım Ayvaz Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İsmail Y.'ye ait bir konfeksiyon mağazasında çırak olarak çalışan Muhammed Hellak'a tanımadığı Suriye uyruklu kişiler küfür ederek saldırdı. Saldırganları fark eden iş yeri sahibi İsmail Y., gruba tepki göstererek kavgayı ayırmak istedi. Suriyeli grup, İsmail Y.'ye saldırdıktan kısa bir süre sonra sanayi sitesi içerisindeki iş yerlerinde çalışan diğer Suriyelileri de, "Suriyelilere saldırıyorlar" diyerek örgütleyen şüpheliler İsmail Y.'nin iş yerine gelip sandalye ile iş yerinin camını kırdı. Şüpheliler daha sonra iş yerinden çıkan ismail Y.'ye sandalye, kemer, bıçak, tekme ve yumruklarla saldırmaya başladı. Olayda başından yaralanan İsmail Y., yere yığılırken şüpheliler hızla olay yerinden kaçtı. Kaldırıldığı hastanede başına 14 dikiş atılan İsmail Y., tedavisinin ardından taburcu edildi. Olaydan sonra çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Tim Ekipleri güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Ekipler sanayi sitesi içerisindeki iş yerlerinde çalışan Suriyelilerle de görüşerek grubun elebaşılığını yapan 3 şüpheliyi belirledi. Ekipler, 18 yaşındaki Muhammed El Muhammed Beha ve 20 yaşındaki Hamza Neccar Kabbeni merkez Meram ve Karatay ilçelerindeki adreslerine baskın yaparak yakaladı. 2 şüpheli Konya Eğitim Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Polis, olaya karışan diğer şüphelileri yakalamak içinse çalışmalarını sürdürüyor.

Etiketler :