Konya'da bir akıllı şehir projesi daha! Başkan Altay duyurdu: ABUS hayırlı olsun!

Konya'da bir akıllı şehir projesi daha! Başkan Altay duyurdu: ABUS hayırlı olsun!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bisiklet sürücüleri için ABUS Akıllı Bisiklet Ulaşım Sisteminin faaliyete geçtiğini duyurdu

Türkiye’nin en uzun bisiklet yolu ağına sahip olan Konya’da bisiklet kullanımı daha konforlu hale gelecek. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bisiklet sürücüleri için ABUS Akıllı Bisiklet Ulaşım Sisteminin faaliyete geçtiğini duyurdu.

Başkan Altay, Konya'da bisiklet kullanımını daha konforlu hale getirmek için bir mobil uygulama olan Akıllı Bisiklet Ulaşım Sistemi ABUS'u kullanıma sunduklarını açıkladı. Başkan Altay, "ABUS ile bisiklet yolları, bisiklet güzergahları, bisikletli toplu ulaşım saatleri, bisiklet tramvayı saatleri, otoparklardaki doluluk oranlarını göstererek bisikletle ulaşımı yaygınlaştırmayı, ve bisikleti olan herkesin yolda ihtiyacı olan tüm bilgilere kolayca erişmesini hedefliyoruz" dedi.

ABUS UYGULAMASINDA NELER VAR?

  • Mobil ABUS uygulamasında bisiklet yolları, bisiklet tamir istasyonlarının konumları, kiralık bisiklet istasyonlarının konumları, bisiklet parklarının konumları ile araç otoparklarındaki bisiklet parklarının konumları yer alıyor.

  • Uygulamada ayrıca bisikletliler için rota planlama seçeneği de bulunuyor. Bisiklet kullanıcısı bulunduğu konumu seçtikten sonra gitmek istediği konumu da harita üzerinde işaretlemekte, iki nokta arasında bisikletle en uygun rota oluşturulmakta.

  • Programda ayrıca turizme yönelik rota önerileri de yer alıyor. Bu öneriler içerisinde günübirlik kısa turlar, rekreatif gezinti rotaları ile dönemsel rota önerileri bulunuyor.

  • Bisikletli turistler için uygulamada Konya ilinde bulunan bütün müzeler, tarihi eserler, antik yerleşim ve ören yerleri ile doğal güzellikler ve yeşil alanlar işaretlenmiştir. Bisikletli gezginler bulundukları noktaya en yakın tarihi, doğal ve kültürel odak noktaları hakkında bilgi sahibi olabilmekte ve bu

  • noktaları da ziyaret edebilmekte. Bu da şehrin tanıtımına ve turizmine katkı sağlamakta.

  • Uygulamadaki bir diğer özellik ise sorun bildir seçeneği. Bisiklet kullanıcıları sürüş yaptıkları güzergah üzerinde; bisiklet yollarında hatalı araç parklanması, bisiklet yollarında fiziksel düzenleme gerektiren noktalar, bisiklet yollarında kirlilik, kiralık bisiklet sistemi sorunları ile istek ve görüşlerini bu seçenek üzerinden yetkililere aktarabilmektedirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.