Konya'da biber gazıyla market soyup otomobil satın alan hırsızların ifadeleri ortaya çıktı

Konya'da biber gazıyla market soyup otomobil satın alan hırsızların ifadeleri ortaya çıktı

Konya'da marketten biber gazıyla para çalan hırsızlar tutuklandı. Hırsızların emniyetteki ifadelerinde, çalışanları etkisiz hale getirerek kasadan çaldıkları 25 bin liranın 19 biniyle otomobil aldıkları, gerisini de harcadıklarını itiraf ettiği öğrenildi

Konya'nın Selçuklu ilçesinde, bir zincir market şubesinin personelini biber gazıyla etkisiz hale getirip kasadaki 25 bin lirayı alarak kaçan 2 hırsız tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro Amirliği ekipleri, Hanaybaşı Mahallesi Alemdar Caddesi'nde bir market zincirine ait iş yerinden 25 bin liranın gasbedilmesine ilişkin çalışma başlattı.

Ekipler, 2 şüphelinin marketin arka tarafındaki depo kapsından içeriye girdiğini ve yaklaşık 3,5 saat orada saklandıklarını tespit etti.

Şüphelilerin olayın ardından iz bırakmamak için kamera kayıt cihazı ile bilgisayar kasasını da aldığını belirleyen ekipler, market personelinin ifadesine başvurdu.

gasp.jpg

Bilgisayar kasasından kalan toz izi şüphelileri ele verdi

Personelin ifadesi doğrultusunda polis, olay günü marketin eski çalışanlarından Ahmet Recep A'nın markete gelerek arkadaşıyla görüştüğünü, yine aynı gün araç kiraladığını ve ertesi gün de teslim ettiğini öğrendi.

Araştırmalarını bu yönde derinleştiren emniyet mensupları, kiralanan araçta yaptıkları incelemede koltuklardan birinde çalınan bilgisayarın toz izine rastladı.

"Aldığımız 25 bin liranın 19 biniyle otomobil aldık"

Ekipler, bu şüphe üzerine evinde gözaltına aldığı Ahmet Recep A'yı emniyete götürdü. Şüphelinin olayı ev arkadaşıyla gerçekleştirdiğini itiraf etmesi üzerine Abdullah A. da yakalandı.

Ahmet Recep A'nın emniyetteki ifadesinde, "Daha önce bu markette çalışıyordum. Olay günü araç kiralayıp marketin etrafında tur atarak keşif yaptık. Marketin depo kısmından girerek 3,5 saat içeride bekledik. Çalışanları etkisiz hale getirerek kasadaki paraları aldık. Aldığımız 25 bin liranın 19 biniyle otomobil aldık. Gerisini de harcadık." dediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Olay

Selçuklu ilçesi Hanaybaşı Mahallesi Alemdar Caddesi'nde 25 Ocak'ta market personelini biber gazıyla etkisiz hale getiren 2 şüpheli, kasadaki 25 bin lirayı alarak kaçmıştı. Polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.