Konya'da berber kuaför ve gıda sektöründeki esnaflara hijyen eğitimi

Konya'da berber kuaför ve gıda sektöründeki esnaflara hijyen eğitimi

Konya Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirlerini sürdürürken yeni normalleşme süreciyle birlikte berber, kuaför ve gıda sektöründe hizmet veren esnaflara hijyen eğitimleri düzenledi.

Yeni tip koronavirüs salgını kapsamında normalleşme süreciyle birlikte esnaflara dezenfektan ve maske desteğinde bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı, çeşitli alanlarda hizmet veren 1.813 esnafa hijyen eğitimleri verdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yönelik tedbirleri sürdürürken yeni normalleşme süreciyle birlikte berber, kuaför ve gıda sektöründe hizmet veren esnaflara hijyen eğitimleri düzenledi.

esnaf.jpg

Konya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (KONESOB) ve Selçuklu Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle vatandaşlara daha sağlıklı ve kaliteli hizmet verilmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitimlere; Konya Bakkallar Bayiler ve Kuruyemişçiler Esnaf Odası, Konya Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Konya Fırıncılar Pideciler Simitçiler Kadayıfçılar ve Yufkacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Konya Kahveciler, Çay Ocakları ve Büfeciler Esnaf Odası, Konya Kasaplar Esnaf Odası, Konya Lokantacılar Esnaf Odası, Konya Pastacılar Esnaf Odasına bağlı esnaflar ve çalışanları olmak üzere toplam 1.813 kişi katıldı.

Günde 8 saat süren eğitimler sonunda kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika verildi.

esnaf0.jpg

Büyükşehir Belediyesi, yeni normalleşme sürecinde iş yeri açılan esnaflara dezenfeksiyon hizmeti ile birlikte dezenfektan ve maske desteğinde de bulunmuştu.

Etiketler :