Konya’da Berat Gecesi! Eller semaya İslam alemi ve Türkiye'nin selameti için açıldı

Konya'da Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili münasebetiyle programlar düzenlendi. Başta Sultan Selim Camii olmak üzere camilere akın eden Konyalılar, İslam alemi ve depremlerle sarsılan vatanın selameti için dua etti

Mübarek üç ayların ikincisi 11 ayın sultanı olan Ramazan ayının da habercisi Şaban ayının 15'nci gecesi olan Berat Gecesinde tüm Türkiye’de camiler doldu taştı. Konya'da da başta Mevlana Meydanındaki Sultan Selim Camii olmak üzere camileri dolduran vatandaşlar ellerini semaya, 46 bini aşkın can kaybı ve 11 şehirde ağır yıkıma neden olan depremler nedeniyle açılan yaraların sarılması için açtı.

aw842287-02.jpg

Günahlardan kurtuluş, bağışlanma ve af anlamına gelen Berat gecesi Şaban ayının 15'nci gecesi yani bu gece idrak ediliyor. Konya’da Berat Kandili münasebetiyle vatandaşlar camileri doldurdu.

aw842287-03.jpg

Berat Kandili münasebetiyle vatandaşlar başta Sultan Selim Camii olmak üzere camilere akın etti. Vatandaşlar yatsı namazı sonrası camilerde okunan Kur’an-ı Kerim’i dinledi, ellerini semaya açıp İslam alemi ve Türkiye için dua etti.

aw842287-05.jpg

Vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar ziyarete açık olan Mevlana Hazretleri Türbesi'ni de ziyaret etti.

aw842287-06.jpg

Türbede dua eden vatandaşlar, bütün Müslümanların Berat Kandili'ni tebrik ederek, herkes için dua ettiklerini söyledi.

Resim

DEPREMDEN ETKİLENEN MİSAFİRLERE KANDİL SİMİDİ VE SICAK SÜT İKRAMI

Öte yandan Berat Gecesinde depremden etkilenerek Konya'ya gelen vatandaşlar da unutulmadı. Meram Belediyesi deprem bölgelerinden gelerek Konya’daki Mevlana KYK Yurdu’nda misafir edilen vatandaşlara Kandil simidi ve sıcak süt ikramında bulundu. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, "Bu mübarek gecede Rabbimizden duamız; böylesine acı afetlerin bir daha yaşanmaması" dedi.

Resim

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.