Konya'da bayram öncesi trafiği drone ile denetleniyor

Konya'da bayram öncesi trafiği drone ile denetleniyor

Kurban Bayramına sayılı günler kala Konya'da artan trafik yoğunluğu üzerine denetimler de artırıldı. Beyşehir'de jandarma ekipleri denetimlere drone ile havadan da destek verdi. Araçlardaki çocuklara trafik kurallarını öğreten boyama kitabı hediye edildi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi karayollarında artan trafik yoğunluğu üzerine denetimlerini sıklaştırıldı. Jandarma ekipleri, karayolunda drone ile havadan çekimler gerçekleştirilerek denetim yaptı.

Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı jandarma trafik timleri ve merkez ilçe jandarma karakol komutanlığı ekipleri, Beyşehir-Antalya Karayolu üzerinde huzur ve güven denetimi gerçekleştirdi.

Drone'ların da kullanıldığı denetimlerde ekipler havadan da görüntü kaydı yaparken, karayolu da durdurulan araçların sürücüleri hem trafik hem de asayiş yönünden denetlendi. Sürücülerin ehliyet ve evrak eksikliği olup olmadığı kontrol edilirken, GBT kontrolleri de yapıldı.

Yaklaşık üç saat süren denetimde 1010 araç kontrol edilirken, 7 sürücüye evrak eksikliği ve farklı maddelerden toplam 4 bin 53 liralık trafik cezası uygulandı. Bir yakalamalı araç denetimler esnasında yakalanırken, 8 araç trafikten men edildi.

Öte yandan, jandarma ekipleri, sürücülere ve araçta yolcu olarak bulunanlara "hayırlı yolculuklar" temennisinde bulunarak bayramlarını kutlarken, denetlenen araçlarda bulunan küçük çocuklara ise trafik kurallarını öğreten boyama kitabı hediye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.