Konya'da Başkanlar Makam Araçlarını Bırakacak mı?

Konya'da Başkanlar Makam Araçlarını Bırakacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı Kamuda Tasarruf kararlarının ardından gözler Konya'da ve Türkiye'deki makam araçlarına çevrildi.

Enflasyonla mücadele ve bütçe disiplini amacıyla kamuda tasarruf kararlarının alınmasının ardından onlarca kararın olduğu liste Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklandı. Bakan Şimşek, açıklamasında bu kararların en az 3 yıl uygulanacağının altını çizdi.

Alınan kararların içinde özellikle yerel yönetimleri ilgilendiren maddeler bulunuyor. Bunlardan vatandaş tarafından en merak edilenlerinin başını makam araçları çekiyor. Zaman zaman tartışmaların odağına oturan ve yüksek maliyeti nedeniyle tepki çeken araçlar hakkında nasıl bir uygulama yapılacağı da oldukça önemli bir hale geldi.

makam-araclari-haberi-gorseli.jpg

KONYA'DA KAÇ MAKAM ARACI VAR?

Konya'da 31 ilçe belediye yönetiminin yanı sıra diğer kamu kuruluşlarının başında bulunan bürokratlar da makam araçları kullanıyor. Alınan kararlar gereği makam araçlarının yerli markalara dönüp dönmeyeceği de en çok takip edilecek konulardan bir tanesi. Konya'da özellikle merkez ilçe yönetimlerinde bazı yöneticiler zaman zaman yerli üretim TOGG kullanıyor.

Ancak üst düzey ziyaretler esnasında lüks makam araçları vatandaşın tepkisini çeken konular arasında. Konya'da başta belediye başkanları olmak üzere kamu yöneticilerinin nasıl bir tavır takınacağını önümüzdeki günler gösterecek.

BAKAN ŞİMŞEK NE DEMİŞTİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açıklamasında "Bütçe dışı kaynaklardan taşıt kullanımının izne tabi tutulması ve kanunla izin verilenler hariç yabancı menşeili araç kullanımının yasaklanması" cümlesini kullandı. Bu bakımdan "izin verilen" araçlar kapsamına hangi araçların girdiği de izaha muhtaç konulardan biri oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum